Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nová Škoda Superb Combi

Niekoľko mesiacov po debute modelu Superb príde na trh v septembri tohto roku nová ŠKODA Superb Combi. Novinka využívajúca bázu inovatívnej techniky MQB, definuje vo svojom segmente nové meradlá v oblasti priestrannosti, komfortu, bezpečnosti, konektivity a ekológie.

Nová Škoda Superb Combi disponuje najväčším interiérom a najväčším batožinovým priestorom vo svojej triede. Celkový maximálny objem v dvojmiestnom usporiadaní interiéru sa blíži k 2 000 litrom. Zároveň nová generácia prenáša nový, expresívny dizajn značky Škoda do karosérie emocionálne a dynamicky poňatého kombi. Vďaka tejto vydarenej celkovej koncepcii ponúka nová Škoda Superb Combi súhru funkčnosti, emócií a estetiky.

Superb_Combi_Teaser_Pic_1     Superb_Combi_Teaser_Pic_2

„V novej generácii automobilu Škoda Superb Combi sme doterajšie silné stránky Superbu ďalej rozvinuli. Kompetenciu automobilky Škoda v segmente automobilov s karosériou kombi zdôrazňujeme a rozširujeme pôsobivo dynamickým dizajnom,“ hovorí člen predstavenstva spoločnosti Škoda auto pre oblasť technického vývoja Dr. Frank Welsch. „Kombinácia estetiky, špičkovej techniky a maximálneho úžitku v praxi robí z nového Superbu Combi vynikajúce auto. Tento nový model privedie k našej značke nových zákazníkov,“ dodáva Frank Welsch.

Od roku 2009 ponúka Škoda vo svojom špičkovom modelovom rade aj Superb Combi. Doteraz dodala zákazníkom na celom svete viac ako 200 000 automobilov Škoda Superb Combi. Predstavuje to približne 35 % všetkých automobilov radu Škoda Superb predaných od roku 2009.

Superb_Combi_Teaser_Pic_4

Nová Škoda Superb Combi prichádza s najlepšou ponukou priestoru vo svojom segmente. Automobil, využívajúci bázu techniky MQB, má rázvor predĺžený o 80 mm na 2 841 mm, súčasne vzrástol rozchod kolies na 1 584 mm vpredu a 1 572 mm vzadu. Výsledkom je ešte viac miesta v interiéri. Vodič a predný spolujazdec majú v novej generácii automobilu k dispozícii o 39 mm viac miesta do šírky, vo výške lakťov, než doteraz. Nad prednými sedadlami je k dispozícii 995 mm a nad zadnými 1 001 mm, teda viac ako v ktoromkoľvek inom modeli tohto segmentu. Priestor pred kolenami cestujúcich na zadných sedadlách dosahuje 157 mm, čo je zhruba dvakrát viac ako u najlepšieho konkurenta. Vnútorná šírka interiéru, vo výške lakťov, tu vzrástla o 70 mm. Novou špičkovou hodnotou je aj objem batožinového priestoru: 660 litrov predstavuje oproti predchádzajúcej generácii nárast o 27 litrov. So sklopenými zadnými sedadlami má batožinový priestor dokonca objem 1 950 litrov. Tým dosahuje Škoda Superb Combi hodnoty, ktoré inak dosahujú len automobily vyššej strednej triedy.

Výrazný je nový dizajn novej generácie modelu Škoda Superb Combi. Nový model je vášnivejší, modernejší a emocionálnejší než kedykoľvek predtým.

Celkové tvary automobilu výrazne ovplyvnilo využitie techniky MQB. Dlhší rázvor, skrátený predný previs a širší rozchod umožňujú vyrovnanejšie proporcie a dodávajú automobilu veľmi dynamický a športový vzhľad. Silueta tvorí štýlovo dokonalý celok, spočívajúci v súhre väčšej dĺžky automobilu, predĺženého rázvoru, skráteného predného previsu, klenutej línie strechy a veľmi šikmého okna piatych dverí. Silný charakter má aj expresívna predná a zadná časť.

Nová Škoda Superb Combi má celý rad nových asistenčných systémov pre zvýšenie bezpečnosti, komfortu a šetrnosti k životnému prostrediu, ktoré boli doteraz výsadou automobilov z vyšších tried. Rovnako ako Superb, ponúka aj nový Superb Combi dynamickú reguláciu podvozku Dynamic Chassis Control (DCC). Nová generácia modelu bude vďaka novým motorom, spĺňajúcim emisnú normu EU 6, výkonnejšia a až o 30 % úspornejšia než predchádzajúce generácie. Novú kvalitu dosahuje aj konektivita. Systémy infotainmentu najnovšej generácie sa prostredníctvom rozhrania SmartLink automaticky prepájajú so všetkými bežnými smartfónmi (štandardy MirrorLinkTM, Apple CarPlay a Android Auto). Voliteľné vysokorýchlostné internetové pripojenie premení nový Superb Combi na pojazdný hotspot.

V septembri nová Škoda Superb Combi absolvuje výstavnú premiéru na 66. medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom (IAA). Ešte v tom istom mesiaci sa nový model dostane na prvé trhy.

Škoda, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov