Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Subaru predalo 300 000 vozidiel so systémom EyeSight

Bezpečnosť vozidiel sa neustále zvyšuje. Každá automobilka uvádza vylepšenia. Subaru oznámilo, že vyrobilo už 300 000 vozidiel so systémom EyeSight. Ten dokáže zabrániť nehodám a zmierniť ich následky.

Na trhu v Japonsku už predali za krátke obdobie od roku 2008 vyše 300 000 automobilov s týmto systémom. Od uvedenia na trh v máji 2008 tvorili modely s týmto systémom až 85 % všetkých predaných vozidiel značky.

Predkolízny systém brzdenia reaguje na každého účastníka cestnej premávky vrátane chodcov a cyklistov. Dopravným nehodám bráni systém nielen spomalením, ale aj zastavením vozidla pred prekážkou.

Súčasťou systému je adaptívny tempomat, ktorý uľahčuje prácu vodičovi v dopravných zápchach. Systém udržuje bezpečnú vzdialenosť od vozidla vpredu a dokáže automobil zastaviť i opätovne rozbehnúť.

Subaru EyeSight

Technológiu EyeSight pozitívne ohodnotila nezávislá agentúra Japan New Car Assessment Program, ktorá jej udelila plný rating v rozšírenej oblasti bezpečnosti (ASV+). Tento program schválilo Ministerstvo životného prostredia v Japonsku v roku 2014.

MM, Subaru

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov