Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové BMW 7 sa blíži

Dosluhujúca generácia BMW 7 je na trhu už 7 rokov a motoristická verejnosť netrpezlivo očakáva novú generáciu. BMW uverejnilo niektoré informácie o pripravovanej novinke vrátane testovacích fotografií.

BMW modelom 7 konkuruje Mercedesu-Benz S. Po nedávnej obmene triedy S dosluhujúce BMW 7 stráca na svojho rivala vo viacerých oblastiach. Preto je nasledovník už blízko.

BMW v novej vlakovej lodi predstaví technologické vylepšenia a inovácie. Rozsiahle využitie karbónu umožní znížiť pohotovostnú hmotnosť podľa motorizácie až o 130 kg. BMW označuje novú karosériu EfficientLightweight.

BMW 7 BMW 7

Technológiu novej karosérie prebrali z modelov i. Konštrukcia Carbon Core zvýši torznú pevnosť a tuhosť modelu a zníži zároveň pohotovostnú hmotnosť. Na začiatku predaja sa pod prednú kapotu dostanú nové 6-valcové pohonné jednotky s technológiou TwinPower Turbo.

Novovyvinutá bude tiež 8-stupňová prevodovka Steptronic, ktorá bude mať väčší rozptyl prevodových pomerov a optimalizovanú internú účinnosť. Do sériovej výbavy sa dostane  vzduchový podvozok s automatickým vyrovnávaním svetlej výšky.

Elektronické ovládanie tlmičov Dynamic Damper Control bude tiež súčasťou sériovej výbavy. Táto technológia zabezpečí ešte lepšie jazdné vlastnosti a jazdný komfort na rôznych cestách. Vynovený bude tiež systém Integral Active Steering.

BMW 7 BMW 7

Systém iDrive bude po prvýkrát dostupný v BMW 7 s novým dotykovým displejom. Premiéru bude mať tiež technológia ovládania gestami. Rôzne umiestnené 3D senzory budú snímať pohyby a umožnia napríklad prijať hovor alebo stlmiť autorádio pohybom ruky.

BMW 7 dostane do príplatkovej výbavy ako prvý automobil na svete systém automatického parkovania do parkovacej garáže. Systém však nebude potrebovať vodiča za volantom, vozidlo si parkovacie miesto a všetky manévre zabezpečí bez vodiča za volantom.

BMW 7 BMW 7

Asistované riadenie tak bude jednou z ďalších noviniek BMW 7. K dispozícii bude tiež systém Lane Departure Warning na ochranu pre vybočením z jazdného pruhu alebo systém na ochranu chodcov za vozidlom.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov