Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz C 350 e: cesta k budúcnosti

Merceds-Benz C 350 e je najnovším z desiatich hybridných mercedesov dobíjateľných zo siete.

V marci 2015 začala značka Mercedes-Benz (aj na Slovensko) predávať (vo vyhotovení sedan i kombi) nový model C 350 e. Poháňa ho štvorvalcový zážihový motor so zdvihovým objemom 1,991 litra s turbodúchadlom v kombinácii s výkonným elektromotorom.

Mercedes-Benz S-Klasse. S 500 PLUG-IN HYBRID (V222), 2014

Oba motory ponúkajú systémovo 205 kW/279 k; 600 Nm. Vozidlo má certifikovanú spotrebu len 2,1 litra paliva na 100 km. Do vzdialenosti 31 km je spôsobilé i čisto elektrickej prevádzky. Popri rozsiahlej základnej výbave Triedy C má model C 350 e navyše sériovo aj vzduchové pruženie AIRMATIC a systém predklimatizácie.

Označenie „e“ pri novom modeli je podľa zavádzanej nomenklatúry náhradou za doterajší prívlastok PLUG-IN HYBRID. Do roku 2017 uvedie Mercedes-Benz s týmto označením spolu desať nových hybridných modelov, ktoré budú nabíjateľné aj z bežnej domácej elektrickej zásuvky. Ich skoré nasadenie sa očakáva v segmente vozidiel kategórie SUV, do ktorého patrí aj Mercedes-Benz GLE.

„Hybridné vozidlá nabíjateľné z elektrickej rozvodnej siete sú kľúčovou technológiou na ceste k budúcnosti automobilu, ktorý bude lokálne bez emisií,“ zdôrazňuje profesor Thomas Weber, člen predstavenstva spoločnosti Daimler. Zároveň dodáva: „Hybridné vozidlá nabíjateľné zo siete ponúkajú našim zákazníkom výhody dvoch svetov: jazdu v meste výlučne na elektrický pohon a jazdný dosah spaľovacieho motora na dlhých cestách. Vďaka hybridizácii je spaľovací motor ešte efektívnejší a navyše poskytuje ešte lepšiu dynamiku – čistý pôžitok z jazdy.“

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov