Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Auto na Classic Show Brno

Škoda Auto prezentovala na prestížnej akcii Classic Show Brno dva svoje historické modely . Výstavisko v Brne od 20. do 22. marca hostilo výnimočné modely od mladoboleslavského výrobcu už po niekoľkýkrát.

Výstava Classic Show v Brne sa postupne vypracovala na najrešpektovanejšiu výstavu veteránov v Českej Republike. Preto na tejto akcii nechýbal tradičný domáci výrobca automobilov s dvoma veteránmi.

Prvým bola Škoda Popular Monte Carlo, odbornou verejnosťou považovaný za jeden z najkrajších automobilov tridsiatych rokov. Konkrétny kúsok získal v roku 2012 prestížne ocenenie v súťaži elegancii na Schloss Bensberg Classic.

Vozidlo vyrobili v roku 1937 a patrí medzi sedemdesiat športovejších kusov. Tieto pripomínali úspech osádky Pohl a Hausman na Rally Monte Carlo v roku 1935. Pohonnou jednotkou je radový štvorvalec so zdvihovým objemom 1,4 litra. Maximálny výkon je 22 kW (31 k), pohotovostná hmotnosť 960 kg a maximálna rýchlosť 125 km/h.

Druhé vozidlo, ktoré predstavili na výstave, patrí tiež k výnimočným kúskom. Model Supersport 966 z roku 1950 sme predstavovali pred niekoľkými mesiacmi.

SKODA 966 Supersport

Tento kus patrí do Múzea Škoda od roku 2007 a vlani dokončili jeho kompletnú renováciu. O automobil je mimoriadny záujem na všetkých podujatiach, na ktorých sa zúčastní. Vo svojej dobe bol s maximálnou rýchlosťou 197,7 km/h najrýchlejším československým vozidlom.

MM, Škoda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov