Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Prvý Holden Insignia VXR

Opel prednedávnom plánoval začať výrobu modelu Insignia pod značkou Holden pre austrálsky trh. V priebehu februára začali v hlavnej továrni v Rüsselsheime schádzať z linky prvé kusy Holdenov Insignia VXR.

Spolu s ďalšími modelmi Astra a Cascada pribudne do ponuky austrálskeho Holdenu výkonná verzia Insignie VXR. Prvý Holden Insignia VXR zišiel z výrobných pásov ešte vo februári a bol nalakovaný striebornou farbou Silver Lake.

Generálny riaditeľ spoločnosti Opel, Karl Thomas Neumann, prezradil, že automobilka bude spolupracovať s austrálskym partnerom vždy, keď to bude mať zmysel. Model Insignia VXR podľa predstavenstva Oplu zmysel v Austrálii určite má.

Modely Astra, Cascada a Insignia sú známe v celej Európe a v súčasnosti budú populárne tiež v Autrálii a na Novom Zélande. Automobilka Opel oznámila vývoz týchto modelov do Austrálie pod značkou Holden už v máji minulého roka.

Insignia VXR je poháňaná vidlicovým šesťvalcom, ktorý má rovnaký výkon 242 kW (325 k) ako v sesterskom Opli Insignia OPC. Do Austrálie sa budú z Európy vyvážať aj modely Astra GTC, Astra VXR (ekvivalent Astry OPC) a kompletná ponuka Cascady .

V budúcnosti plánuje Opel predávať pod značkou Holden približne tretinu modelového portfólia z Európy. Holden však nie je jediná automobilka, ktorá bude predávať modely Opla pod svojou značkou. Prednedávnom oznámil americký Buick, že začne s predajom Cascady na trhu v USA.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov