Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: Volkswagen Sport Coupe Concept GTE

Pod krkolomným názvom Sport Coupe Concept GTE sa skrýva nový koncept štvordverového kupé automobilky Volkswagen. Svetovú premiéru absolvoval na autosalóne v Ženeve.

Štvordverové kupé zaujme netradičným exteriérom a inovatívnym plug-in hybridným pohonom. Automobil smeruje podľa Volkswagenu do ešte vyšších sfér, než súčasné najväčšie kupé Volkswagen CC.

Automobilka prezentuje nový koncept ako predzvesť klasických limuzín segmentu B a C. V prednej časti upúta pohľad nová mriežka chladiča spojená so svetlometmi. Bočná línia prezradí klesajúcu strechu už od A-stĺpiku a mohutný C-stĺpik.

Volkswagen Sport Coupe Concept GTE Volkswagen Sport Coupe Concept GTE

Koncept stojí na päťlúčových 21-palcových diskoch. Integrované vetracie otvory v predných blatníkoch, dverách a kapote dopĺňajú dizajn športového kupé. V interiéri dominuje nový dizajn s atmosférou vozidiel kupé .

Pohonnou jednotkou je vidlicový šesťvalec TSI. Spoločný výkon hybridnej sústavy je 279 kW (380 k). Maximálna rýchlosť konceptu je 250 km/h a priemerná spotreba na prvých 100 km s nabitou batériou je 2,0 l/100 km.

Volkswagen Sport Coupe Concept GTE Volkswagen Sport Coupe Concept GTE

Základom vozidla je modulárna konštrukcia MQB. Objem batožinového priestoru je dostatočných 480 l. Spolu s novým konceptom predstavil Volkswagen tiež vynovený Touran, o ktorom sme písali v predchádzajúcich článkoch.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov