Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Miliónte BMW z Juhoafrickej Republiky

BMW produkuje automobily po celom svete. Výrobná továreň v Juhoafrickej Republike nedávno oslávila miliónty vyrobený automobil BMW. Jubilejným vozidlom bolo BMW radu 3 sedan.

Továreň BMW v Juhoafrickej Republike produkuje automobily od roku 1973. Rosslyn bola prvým zahraničným projektom spoločnosti BMW, kde začali vyrábať vozidlá mimo domáceho Nemecka.

Továreň vyrába ročne približne 60 000 až 70 000 automobilov. V roku 2014 vyprodukovali 68 771 kusov modelu 3 sedan. V továrni pracuje okolo 2 900 zamestnancov. Jubilejný miliónty automobil zišiel z výrobnej linky 26. februára.

BMW Juhoafrická Republika BMW Juhoafrická Republika

Počas výroby jubilejného vozidla bol na návšteve továrne člen správnej rady BMW zodpovedný za výrobu, Harald Krüger. Podľa Krügera je globalizácia neoddeliteľnou súčasťou vývoja BMW. V súčasnosti má automobilka továrne v tridsiatich mestách v štrnástich krajinách.

BMW z Juhoafrickej Republiky od začiatku produkcie vozidlá vyvážalo. V roku 2014 sa export zvýšil o 13 % voči predchádzajúcemu roku. BMW tak má v tejto krajine dominantné postavenie v oblasti vývozu prémiových vozidiel.

Automobilka v Juhoafrickej Republike priamo a nepriamo zamestnáva 43 000 zamestnancov. Viac ako 36 000 zamestnancov pôsobí v oblasti obchodného zastúpenia značky BMW. Automobilka plánuje v tomto roku napredovať a prekročiť minuloročný počet predaných vozidiel.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov