Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: vynovený Citroën Berlingo

Okrem  špeciálnej edície súčasného Berlinga, ktorá sa tiež predstaví na autosalóne v Ženeve, predstaví Citroën aj modernizovanú verziu bežného Berlinga.

Citroën Berlingo je stálica vo svojom segmente. Od roku 1996, kedy prišiel na trh, sa predalo viac ako 2,9 milióna rôznych verzií Berlinga. Vo verzii Multispace je ideálnym automobilom pre rodiny s deťmi a úžitková verzia spoľahlivo odvezie v silnejšom prevedení až 800 kg nákladu.

Vynovená predná časť prezrádza silnejšiu a výraznejšiu karosériu spolu s novým predným nárazníkom s LED denným svietením. Medzi dostupnými farbami exteriéru pribudla šedá Acier Grey a hnedá Moka Brown.

Citroen Berlingo Citroen Berlingo

Nová verzia ponúkne tiež verziu Multispace a vylepšené pruženie. Samostatné zadné sedadlá poskytnú vysokú variabilitu v interiéri. Úžitková verzia ponúkne 3 modulárne predné sedadlá. V interiéri pribudnú 2 nové vzory čalúnenia: Quad a Liberia.

Automobil bude mať v príplatkovej výbave nový 7-palcový dotykový displej, ktorý bude slúžiť tiež na ovládanie multimediálnych funkcií a vstavanej navigácie. Funkcia Mirror Screen poskytne zobrazenie funkcií smartphonu na displeji vo vozidle.

Citroen Berlingo

V doplnkovej výbave bude funkcia Active City Brake, parkovacia kamera a predné parkovacie senzory. Na pohon bude slúžiť aj nová pohonná jednotka BlueHDI a v závislosti od motora pribudne nová 6-stupňová prevodovka.

Najnižšia kombinovaná spotreba podľa výrobcu bude 4,1 l/100 km, čo zodpovedá hodnote emisií CO2 109 g/km. Modernizovaný Citroën Berlingo bude k dispozícii po skončení autosalónu v Ženeve.

MM, Citroen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov