Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ženeva 2015: modernizovaný Volkswagen Sharan

Sharan patrí medzi najväčšie modely koncernu Volkswagen. Na autosalóne v Ženeve predstavia modernizovaný Sharan, ktorý sa dostane na trh v apríli.

Volkswagen Sharan predstavili spolu s koncernovou dvojičkou Seat Alhambra a Fordom Galaxy v roku 1995. Odvtedy oslovil veľa rodín, ktoré potrebovali spoľahlivý automobil s veľkým batožinovým priestorom.

S modernizáciou pribudnú nové asistenčné systémy, vďaka ktorým sa nový Sharan stane opäť jedným z najmodernejších automobilov vo svojej kategórii. V štandardnej výbave bude multikolízna brzda, ktorá aktivuje brzdy po náraze.

Za príplatok bude k dispozícii systém Front Assist s núdzovým brzdením pred prekážkou, aktívny tempomat ACC, monitoring mŕtveho uhla a parkovací asistent tretej generácie.

Volkswagen Sharan Volkswagen Sharan

Pod kapotu sa dostanú vynovené pohonné jednotky TSI a TDI. Spotreba všetkých motorov sa znížila v priemere o 15 %. Pohonné jednotky spĺňajú emisnú normu Euro 6. Zážihové verzie budú dve s výkonom 110 kW (150 k) a 162 kW (220 k).

Vznetové verzie bude zastupovať 2,0-litrový motor TDI v troch výkonnostných stupňoch. Najslabšia verzia ponúkne 85 kW (115 k), stredná 110 kW (150 k) a najsilnejšia 135 kW (184 k). Všetky motorizácie sa môžu kombinovať s prevodovkou DSG. Automatická prevodovka ponúkne po modernizácii režim plachtenia.

Volkswagen Sharan Volkswagen Sharan

Automobil bude využívať modulárny informačný systém. Na prianie bude k dispozícii Mirror Link a aplikácie Android Auto a Car Play. Palubný displej poskytne vyššie rozlíšenie. Zmeny nastali tiež v interiérových materiáloch. Poslednou novinkou sú zadné LED svetlomety.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov