Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Európska premiéra Mitsubishi L 200

Nový model L200 má spĺňať čoraz viac diverzifikujúce sa potreby zákazníkov terénnych pick-upov po celom svete.

Model L200 je pre Mitsubishi Motors Corporation strategickým modelom. Bol vyvinutý ako ultimatívny športovo-úžitkový terénny pick-up tzv. Ultimate Sport Utility Truck. Jeho 5. generácia dosahuje ešte vyššiu úroveň spoľahlivosti, húževnatosti, pohodlia v interiéri a ovládateľnosti.

Úplne nový celohliníkový turbodieselový motor s objemom 2,4 litra MIVEC (4N15) spolupracujúci s úplne novou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a nízke hodnoty jazdného odporu prispeli k zníženiu emisií CO2 o 17 percent na úroveň 169 g/km.

Turbodúchadlo s variabilnou geometriou a malou turbínou prináša lepšiu odozvu a poskytuje maximálne potešenie z jazdy spolu s novou 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a automatickou prevodovkou s radiacimi páčkami za volantom.

Dizajn exteriéru novej L200, ktorá si zachováva športové a elegantné línie svojho predchodcu, v sebe nesie dynamiku evokujúcu vyrysované svaly atléta. Nový dizajn exteriéru prispieva k zníženiu koeficientu aerodynamického odporu vzduchu 0,40 Cd a k väčšej úspore paliva.

Vďaka úplne novému vznetovému motoru a úpravám vykonaným na karosérii vozidla majúcim s cieěom znížiť hluk, má nová L200 prekvapivo tichší interiér.

Nová L200 má ešte agilnejšie riadenie než jej predchodca vďaka strmšiemu prevodu riadenia, pričom si aj naďalej zachováva najmenší polomer otáčania v triede 5,9 m tak ako pri predchádzajúcej generácii. Nová L200 je spoľahlivejšia a odolnejšia, za čo vďačí pevnejšej karosérii a o 7% vyššej torznej tuhosti rámu podvozku, ktorý vydrží aj v náročných podmienkach prevádzky pick-upu v širokej škále terénov a situácií.

Systém pohonu SS4-II (Super Select 4WD II (s redukciou a po novom s elektronickým priradením pohonu 4WD) prináša väčšiu stabilitu v zákrutách aj na spevnených povrchoch, pričom vodič si otočením voliča pohonu môže vybrať zo štyroch jazdných režimov.

Systém aktívnej regulácie stability a trakcie s asistentom stability pre jazdu s prívesom, Asistent rozjazdu do kopca a signalizácia vybočenia z jazdného pruhu prispievajú k väčšiemu jazdnému komfortu vodiča. K dispozícii je bohatá škála sériového vybavenia a doplnkov na želanie.

HID svetlomety (s integrovaným LED denným svietením a bi-xenónovými hlavnými svetlami) pre lepšie videnie počas zimných mesiacov a pri jazde v noci.

Vylepšená bola aj pasívna bezpečnosť a to vďaka siedmym airbagom zahŕňajúcim bočné a hlavové airbagy pre pasažierov na predných sedadlách, a kolenný airbag vodiča.

Úplne nová L200 bude v Európe uvedená na trh v lete 2015 a to v oboch verziách karosérie Club Cab a Double Cab.

Mitsubishi (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov