Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW na Ženevskom autosalóne 2015

BMW sa 5. – 15.  marca 2015 objaví na scéne Ženevského autosalónu s dvoma svetovými premiérami: BMW radu 2 Gran Tourer so sedadlami až pre sedem cestujúcich a novým kompaktným BMW radu 1. BMW M4 Safety Car pretekov MotoGP, medzitým demonštruje možnosti zvýšenia výkonu motora prostredníctvom prevratnej metódy vstrekovania vody, znižujúcej spotrebu a množstvo emisií pri jazde naplno. Nechýba ani pestrá škála inovatívnych služieb dopĺňajúcich každý aspekt modelov série BMW i, rovnako ako aj „myKIDIO“ – nová platforma zábavy pre deti.

Nový rad modelov BMW radu 1.

Výrazne upravený dizajn prednej aj zadnej časti, sofistikovaný prémiový charakter interiéru a čerstvé zásoby výkonu pod kapotou – to sú iba niektoré z kľúčových charakteristík najnovších modelov BMW radu 1 s ešte podmanivejším zovňajškom, športovejším charakterom a s ešte účinnejším motorom (kombinovaná spotreba: 8,0 – 3,4 l/100 km [35,3 – 83,1 mpg imp]; kombinované emisie CO2 : 188 – 89 g/km). Predaj vozidiel BMW radu 1 za uplynulých desať rokov dosiahol objem takmer dva milióny jednotiek. Nová edícia tohto úspešného modelového radu má všetky predpoklady na to, aby sa opäť stala synonymom radosti z jazdy v prémiovom segmente kompaktov. Nové 3-dverové a 5-dverové modely BMW radu 1 sú vybavené komplexne vynovenými motormi a celým radom noviniek. Nižšia spotreba paliva, nižší objem emisií a nová technológia EfficientDynamics sú zárukou úspechu tohto nového modelového radu. Portfólio motorov pre novú edíciu BMW radu 1 sa rozšírilo o trojvalcové a štvorvalcové benzínové a vznetové motory najnovšej generácie. Vďaka pôsobivému výkonu motorov pri vysokých otáčkach, technológii BMW TwinPower Turbo a v segmente kompaktov stále výnimočnému pohonu zadných kolies ponúkajú nové modely mimoriadne intenzívny zážitok z jazdy. BMW M135i Performance ponúka rozšírenú štandardnú výbavu a špičkové technologické novinky BMW ConnectedDrive, ktoré ešte umocňujú dynamický charakter.

BMW c     BMW d

Nový model BMW radu 2 Gran Tourer.

S novým BMW radu 2 Gran Tourer vstupuje značka BMW do ďalšieho automobilového segmentu. Vďaka svojmu veľkorysému priestoru, univerzálnosti a prevratnej flexibilite sa BMW radu 2 Gran Tourer stáva prvým prémiovým kompaktom na svete, ktorý ponúka až sedem sedadiel a spĺňa požiadavku pre mobilitu mladých rodín.Napriek svojim kompaktným rozmerom – dĺžka 4 556 mm, šírka1 800 mm, výška 1 608 mm – nové BMW radu 2 Gran Tourer dostatok priestoru pre cestujúcich a tiež veľkorysý batožinový priestor, ktorý sa dá zväčšiť zo 645 l na 805 l. Po sklopení zadných operadiel sa dokonca zväčší na impozantných 1 905 litrov.

 Maximálnu variabilitu zaisťuje posuvná zadná lavica s operadlami delenými v pomere 40:20:40, čo umožňuje nainštalovať až tri detské sedačky. Operadlá sa sklápajú stlačením tlačidla. Ďalšou možnosťou je voliteľný tretí rad sedadiel, ktorý je možné úplne ukryť v podlahe. Každodenné praktické využitie vozidla zvyšuje celý rad úložných priestorov pre všetky tri rady sedadiel ako aj výklopné stolíky na predných operadlách. Nové BMW radu 2 Gran Tourer priekopnícky spája tradičné vlastnosti tohto segmentu ako využiteľný vnútorný priestor a pohodlie s charakteristickými vlastnosťami značky BMW – dynamikou, eleganciou a kvalitou.

BMW b

BMW M4 MotoGP Safety Car.

BMW M bolo odjakživa synonymom technologických inovácií a aj tento rok BMW prezentuje ďalší highlight – v blízkej budúcnosti Divízia BMW M začne s produkciou modelu vybaveného vstrekovaním vody. Systém vstrekovania vody bol navrhnutý za účelom zvýšenia výkonu spaľovacích motorov a zároveň zníženia ich spotreby paliva. V sezóne 2015 túto technológiu po prvýkrát použije BMW M4, safety car pretekov MotoGP.

BMW g   BMW e

Mobilita budúcnosti: BMW i uvedie nové služby pre modely BMW i3 a BMW i8 ako súčasť programu „360° ELECTRIC“.
Po úspešnom uvedení modelu BMW i3 s elektrickým pohonom a hybridného športového vozidla BMW i8 rozšíri BMW i aj škálu služieb zameraných na každý aspekt elektrickej mobility, ktoré spustí na medzinárodnej úrovni. Spolu s modelmi BMW i3 a BMW i8 ponúka značka BMW i svojim zákazníkom nielen viacero elektricky poháňaných vozidiel, ale prostredníctvom programu „360° ELECTRIC” prináša na trh aj množstvo doplnkových produktov zameraných na zabezpečenie dlhodobej prevádzky týchto automobilov. Napríklad ChargeNow je služba, ktorá umožňuje dobíjanie batérie spojené s platbou. Počet používateľov tejto služby rastie vďaka čoraz väčšiemu počtu nových staníc určených na rýchle dobíjanie batérie, ako aj vďaka systému platieb s podporou medzinárodného roamingu. Majiteľov BMW i, ktorí sú dnes odkázaní na stále parkovacie miesta s funkciou dobíjania určite poteší nové riešenie ParkNow LongTerm. Webová služba a aplikácia ParkNow pomôže vodičom nájsť miesto na parkovanie priamo v teréne práve vtedy, keď ho budú potrebovať. ParkNow ponúka prehľad miest na parkovanie v stovkách miest naprieč celou Severnou Amerikou. Služba umožňuje filtrovanie výsledkov podľa ceny, vzdialenosti a dostupnosti služieb súvisiacich s dobíjaním alebo umývaním vozidiel. DriveNow ponúka možnosti spoločného využívania vozidiel pre viac než 390 000 registrovaných zákazníkov v Spojených štátoch aj v Európe. Toto číslo vychádza z aktuálnych počtov, no už čoskoro sa pripravuje ďalšie uvedenie tejto služby na medzinárodnej scéne. Ďalšou novinkou budú projekty „Second Life“ v Spojených štátoch, Nemecku a Číne. Ide o službu, vďaka ktorej budú môcť lítium-iónové batérie BMW i slúžiť aj po skončení doby životnosti ako stacionárny zdroj energie.

Exkluzívnosť hybridného športového vozidla BMW i8 ešte viac vynikne od marca 2015, kedy vozidlo dostane rozšírenú základnú výbavu i nové možnosti vzhľadu interiéru. Bežná špecifikácia BMW i8 v súčasnosti zahŕňa program Pure Impulse Experience pre exkluzívny životný štýl v oblasti kultúry, dizajnu, cestovania a gastronómie, presne v súlade s progresívnym a udržateľným prístupom BMW i zvaným „prémiová trieda novej generácie“.

BMW ConnectedDrive integruje do automobilu aplikáciu „myKIDIO“ a prináša tak inteligentný program zábavy pre cestujúcich na zadných sedadlách.
Vďaka novej aplikácii „myKIDIO” (dostupnej spočiatku len v Nemecku) sa pre deti dlhšie cesty premenia z nepríjemnej záležitosti na zábavu. Táto aplikácia sa v plne integrovanej verzii po prvýkrát objavila v modeli BMW radu 2 Gran Tour. Poskytuje prístup k rozličnému obsahu, napríklad k televíznym seriálom, filmom, audioknihám a k audiosúborom na tabletoch (napríklad na Apple iPade). Ovláda sa pohodlne a bezpečne pomocou ovládača iDrive a kontrolného displeja, stačí len pripojiť mobilné zariadenie k automobilu. Aplikácia „myKIDIO“ potom umožňuje dospelým cestujúcim zvoliť a potvrdiť vhodný program, rovnako ako aj monitorovať ich prostredníctvom prepojených tabletov. Dlhé cestovanie sa tak stane aj pre deti zábavou. Dospelí majú vďaka kontrolnému displeju po celý čas prehľad o tom, aký program si deti navolili. Mladší členovia posádky si zase môžu kedykoľvek pozrieť informácie o trase (napríklad čas príjazdu, vzdialenosť či vonkajšiu teplotu) – umožňuje im to jednoduchý a zábavný systém „BMW Kids Cockpit“.

BMW h

BMW, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov