Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda na autosalóne v Ženeve

Brány autosalónu v Ženeve sa otvoria 3. marca. Automobilka Mazda ukázala novinky, s ktorými chce na autosalóne zaujať.

Na 85. ročníku autosalónu v Ženeve predstaví japonská automobilka úplne nový model CX-3, nový model MX-5 a nedávno predstavenú novinku Mazdu 2, CX-5 a Mazdu 6.

Model CX-3 bude mať na autosalóne v Ženeve európsku premiéru. Toto malé SUV ponúkne pohon predných alebo všetkých kolies, dizajn KODO a vysokoúčinné pohonné jednotky Skyactiv. Začiatok predaja je naplánovaný na leto 2015.

Pre motoristických nadšencov je však najväčším pútačom nový model MX-5. Nový vonkajší dizajn a motory Skyactiv ponúknu záujemcom ešte lepšie zážitky z jazdy. Ľahká konštrukcia odkazuje na pôvodný model, ktorý začal schádzať z výrobnej linky pred 25. rokmi. Očakávaný začiatok predaja je jeseň tohto roku.

Nová Mazda 2 prinesie do svojej triedy automobilov nové technológie, ako napríklad Head-Up displej. Mazda 2 už stihla získať titul Japonského auta roka 2014-15 a európsky Zlatý volant.

Mazda 6 a CX-5 prichádzajú na autosalón s novými technológiami, ako sú napríklad adaptívne LED svetlomety. Tento druh osvetlenia bude po prvýkrát dostupný vo vozidlách Mazda. Model CX-5 dostane 2,5-litrový zážihový motor a Mazda 6 prichádza s pohonom všetkých kolies a Head-Up displejom.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov