Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Phantom Nighthawk

Rolls-Royce inovoval model Phantom a dal mu prívlastok Nighthawk. Automobil inšpirovaný “neviditeľnými” lietadlami Nighthawk vyrobia v sérii deviatich kusov.

Exkluzívny model bude dostupný výlučne pre severoamerických zákazníkov. Prvý kus už dorazil do Arizony. Pri vzniku série deviatich Phantomov Drophead Coupe Bespoke sa konštruktéri inšpirovali neviditeľnými lietadlami Nighthawk.

Počas vrcholného podujatia amerického futbalu Super Bowl XLIX mohli milióny Američanov vidieť špeciálny model počas jeho prvej jazdy v USA. Konštruktéri využili špičkové materiály a technológie.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Bespoke Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Bespoke

Automobil je nalakovaný lesklou čiernou metalízou Diamond Black s kapotou vo farbe Matt Diamond Black. Matná čierna farba je inšpirovaná vrstvou, ktorá na lietadle pohlcuje radarové vlny RAM.

Do interiéru sa dostali uhlíkové materiály, ktoré dopĺňajú červeno-čiernu kožu. Oranžovo podsvietené karbónové prístroje vyvolávajú dojem, že vodič sedí v lietadle. Tunel prevodovky je čalúnený kožou.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Bespoke Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Bespoke

Na pohon modelu slúži vidlicový dvanásťvalec. V prednej časti zaujmú LED svetlomety s lištou LED denného svietenia. Rolls-Royce prezradil, že pri konštruovaní modelu Phantom mal ambíciu vytvoriť najlepší automobil na svete.

Rolls-Royce zažíva v súčasnosti rekordné odbyty svojich vozidiel. V roku 2014 predala automobilka vyše 4 000 kusov. Najdôležitejším trhom boli USA s 30-percentným podielom všetkých predaných automobilov Rolls-Royce.

MM, Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov