Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Alpine ožije

Značka Alpine bola veľmi známa predovšetkým vďak legendárnemu modelu Renault Alpine úspešnému vo svetových rallye. Renault sa snaží značku opäť obnoviť.

Predstavenie nového modelu Alpine pre 21. storočie sa blížil už dávnejšie a spolu s ním predstavil Renault virtuálnu podobu tohto športového automobilu. Alpine Vision Gran Turismo bude dostupný v počítačovej hre Gran Turismo 6.

Prototyp Alpine A450 získal titul Európskych vytrvalostných pretekov v roku 2013 a 2014. Automobil tiež získal pódiové umiestnenie v triede LM P2 na svetoznámych pretekoch Le Mans. Vývojári hry Gran Turismo oslovili Renault už v roku 2013 s cieľom vytvoriť nové virtuálne vozidlo.

Spoločnosť Sony získala pred 15-timi rokmi medzi svojich zamestnancov Kazunoriho Yamauchiho, ktorý vytvoril v roku 1999 hit medzi videohrami s názvom Gran Turismo. Po 15 rokoch dosiahla hra Gran Turismo predaj 72 miliónov kusov.

Stretnutie zástupcov Sony a Renaultu prebehlo v júli 2013. Kazunori Yamauchiho bol fascinovaný značkou Alpine a vytvoril virtuálny model, ktorý mal blízko k pretekárskemu modelu A450. Konštruktéri z Renaultu neskôr dostali výzvu vytvoriť z virtuálneho vozidla skutočný model.

V hre bude model k dispozícii v 3 rôznych farebných vyhotoveniach: v bielo-modrej (v takej farbe bol model predstavený v Paríži), oranžovo-modrej (inšpirované modelom A450) a v matnej čiernej.

Renault Alpine Renault Alpine

Skutočný automobil má karbónový monokok s nastaviteľnými tlmičmi a dvojitými prednými závesmi kolies. Motor je uprostred. Vidlicový osemvalec má zdvihový objem 4,5 litra a maximálny výkon 338 kW (450 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 580 Nm pri 2 000 ot./min. Maximálna teoretická rýchlosť je 320 km/h. Prevodovka je sedemstupňová sekvenčná a prenáša krútiaci moment na zadné kolesá.

Predné brzdové kotúče majú priemer 390 mm a šesťpiestikové strmene, zadné kotúče majú priemer 355 mm a štvorpiestikové strmene. Pohotovostná hmotnosť je 900 kg s rozdelením hmotnosti medzi prednú a zadnú nápravu v pomere 47:53.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov