Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Golf R Variant prichádza.

Volkswagen prednedávnom predstavil najvýkonnejší dieselový variant Golfu Variant. Automobilka však nezostala pri jedinom výkonnejšom motore a tak na trh uviedla model Golf R Variant so zážihovým motorom.

Na pohon najvýkonnejšieho Golfu Variant slúži 2,0-litrový motor z rodiny TSI. Maximálny výkon je 221 kW (300 k) a krútiaci moment dosahuje 380 Nm. Na prenos krútiaceho momentu slúži 6-stupňová dvojspojková prevodovka DSG.

Krútiaci moment sa prenáša na všetky 4 kolesá prostredníctvom pohonu 4Motion. Zrýchlenie 0 – 100 km/h je 5,1 sekundy a maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h.

Volkswagen Golf R Variant je voči bežným verziám vďaka športovému podvozku bližšie k zemi o 20 mm. Elektronický stabilizačný systém ESC sa môže na pretekárskom okruhu úplne deaktivovať. Priemerná spotreba najvýkonnejšieho Variantu je 7,0 l/100 km.

Volkswagen Golf R Variant Volkswagen Golf R Variant

Spredu a zozadu je automobil ľahko identifikovateľný vďaka športovým nárazníkom R-Styling. V zadnom nárazníku je integrovaný lesklý čierny difúzor so štyrmi chrómovanými koncovkami výfuku.

V mriežke chladiča pribudne znak R a v prednom nárazníku veľké otvory pre chladiaci vzduch k chladiču a predným brzdám. V štandardnej výbave budú bi-xenónové svetlomety s LED dennými svetlometmi. Športový dizajn vozidla doplnia chrómované vonkajšie spätné zrkadlá.

Vnútri automobilu sú športové sedadlá so znakom R na operadlách. V príplatkovej výbave budú kožené sedadlá Nappa. Prednosťou Variantu je jeho veľký batožinový priestor: v základnej konfigurácii má objem 605 l a po sklopení zadných sedadiel sa zväčší na 1 620 l.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov