Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen predstavil Cross Coupe GTE

Volkswagen zachytil trend rozširovania ponuky SUV a pripravil zaujímavú novinku. Tento koncept SUV  bude špeciálne určený pre americký trh.

Na autosalóne v Detroite predstavil Volkswagen model Cross Coupe GTE.  Prichádza na trh ku konkurentom z Mníchova a Stuttgartu – BMW X6 a Mercedes-Benz GLC.

Automobil je určený pre 5 osôb a ponúkne niektoré technické novinky. Cross Coupe GTE sa predstavil v modrej farbe Grand Pacific glacier. Šikmá zadná časť so znižujúcim sa C-stĺpikom určuje nové zatriedenie automobilu.

Volkswagen Cross Coupe GTE Volkswagen Cross Coupe GTE

Na koncepte zaujmú 22-palcové disky kolies s vysoko leštenými okrajmi. V interiéri vynikne jemná dvojfarebná koža Nappa. V zadnej časti hlavových opierok sú integrované displeje pre zábavu cestujúcich na zadných sedadlách.

Na pohon konceptu slúži hybridná sústava, ktorá sa skladá z 3,6-litrového zážihového vidlicového šesťvalca a dvoch elektromotorov. Motor FSI s priamym vstrekovaním paliva vyprodukuje výkon 206 kW (280 k) a krútiaci moment 350 Nm.

Volkswagen Cross Coupe GTE Volkswagen Cross Coupe GTE

Dva elektromotory majú výkon 40 kW (53 k) a 85 kW (115 k). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 220 Nm a 270 Nm. Maximálny výkon celej sústavy je 265 kW (360 k). Maximálna rýchlosť je 209 km/h a automobil zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,0 sekundy.

Volkswagen Cross Coupe GTE Volkswagen Cross Coupe GTE

Na prepnutie do výlučne elektrického režimu, v ktorom prejde automobil 32 km, slúži tlačidlo v interiéri. V strednej časti karosérie je umiestnená lítium-iónová batéria s kapacitou 14,1 kWh. Automobil môžu začať vyrábať v továrni v meste Chattanooga (USA) a na trh sa môže dostať v priebehu jedného roka.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov