Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rekordný predaj mercedesov

Vlani zvŕšila značka Mercedes-Benz svoj štvrtý rekordný rok v rade odbytom 1 650 010 (+12,9 %) vozidiel. 

Hnacou silou nárastu značky s hviezdou boli v roku 2014 najmä: limuzína Triedy S (+82,2 %), kompaktné vozidlá Triedy A, B, CLA a GLA (+24,7 %) a vlani znovu objemovo najsilnejší model Trieda C (+4,4 %), ktorá akcelerovala v decembri až na 50-percentné nárasty v porovnaní s decembrom 2013.

Rekordné dodávky mala v roku 2014 značka s hviezdou na svojom najvýznamnejšom trhu v USA (+5,7 %) i v Číne (+29,1 %). Čína sa tak stala pre značku po prvýkrát druhým najväčším odbytišťom. Vedúcu pozíciu dosiahla značka Mercedes-Benz nielen na domácom trhu v Nemecku, ale aj v Japonsku, Austrálii, Kanade a v Rusku. Medzi európske krajiny, kde zaznamenala najväčšie nárasty patrí Portugalsko (+45,7 %), Španielsko (+30 %), Švajčiarsko (+15,8 %) a Veľká Británia (+14,6 %).

V rámci produktovej ofenzívy Daimleru sa začne do roku 2020 dodávať ešte minimálne jedenásť nových modelov osobných vozidiel značky s hviezdou, ktoré nemajú žiadneho predchodcu. Pokračovať budú iniciatívy, ktoré ucelene naplňujú požiadavky a potreby zákazníkov na mobilitu.

Daimler, šr

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov