Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Honda vyrobila už 300 miliónov motocyklov

Automobilka Honda je známa tiež výrobou kvalitných motocyklov. Nedávno uverejnila informáciu, že vyrobila už vyše 300 miliónov motocyklov.

Honda dosiahla tento výsledok za 65 rokov predaja motocyklov na celom svete. V tomto roku bude Honda oslavovať ďalší významný míľnik, ktorým bude 40. výročie začiatku výroby legendárneho modelu Gold Wing.

Honda začala sériovú výrobu motocyklov v Japonsku v roku 1949. Prvým typom bol 98cc Dream Type-D. V súčasnosti vyrába Honda motocykle v 32 továrňach v 22 krajinách na celom svete, vrátane dvoch tovární v Severnej Amerike.

V roku 1958 predstavila Honda model 50,  známy tiež ako Super Cub. Týmto modelom prerazila na trhu v USA v roku 1959 a v Kanade v roku 1969. Honda predala po celom svete takmer 90 miliónov kusov modelu 50.

Honda Gold Wing

V roku 1960 sa stala Honda najpredávanejšou značkou motocyklov v USA a na celom svete, čo viedlo k založeniu spoločnosti Honda of America Mfg. Honda v roku 1979 v americkom štáte Ohio otvorila svoju prvú továreň na motocykle v USA.

Do roku 2009 tu vyrábali spoločne motocykle a terénne vozidlá. Výroba štvorkoliek sa začala v Južnej Karolínie. V súčasnosti tu vyrábajú štvorkolky a motory, motocykle sa vyrábajú v mexickej továrni v meste Jalisco.

Výroba motocyklov sa v roku 1982 rozbehla tiež v továrni na výrobu automobilov v Marysville. V súčasnosti má Honda v Severnej Amerike 17 tovární  na výrobu motocyklov, automobilov, štvorkoliek, motorov a prevodoviek.

MM, Honda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov