Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen otvoril novú montážnu halu

Automobilky sa snažia znižovať svoje náklady presúvaním výroby do krajín s lacnejšou pracovnou silou. Volkswagen však stále podporuje nemecký trh práce – nedávno otvoril novú montážnu halu v blízkosti Wolfsburgu.

Nová montážna hala stojí v meste Isenbüttel, menej ako 10 km od sídla Volkswagenu a továrne vo Wolfsburgu. Automobilka si týmto krokom zabezpečila krátke dodacie doby dielov a nižšie riziko pri ich prevoze.

Na slávnostnom otvorení novej haly nechýbal starosta mesta Isenbüttel, Hans Friedrich Metzlaff, manažér továrne Thorsten Jablonski a predseda blízkeho krajského mesta Braunschweig Uwe Fritsch. Volkswagen bude v novej továrni vyrábať komponenty do automobilov a prevážať ich do neďalekého Wolfsburgu.

Volkswagen Isenbüttel Volkswagen Isenbüttel

Pracovníci v továrni skompletizujú nápravy a komponenty podvozkov pre modely Golf, Tiguan a Touran a novým dopravným spojením ušetria čas pri doručení dielov. Volkswagen tiež dáva do pozornosti ušetrené peniaze a ochranu ovzdušia vďaka zníženiu produkcie CO2 pri prevoze.

Novou výrobnou halou ponúkla automobilka 220 nových pracovných miest. Rozloha priemyselného parku, v ktorom stojí nová hala, je 14 500 m2. V súčasnosti už prebieha výroba komponentov na plný výkon.

Volkswagen má ešte k dispozícii voľné miesta na stavbu ďalších výrobných hál v logistickom parku v prístave Braunschweig. Oddelenie Volkswagen Braunschweig je rozdelené na 3 pracoviská: továreň 1 je hlavná, továreň 2 vyrába systémové batérie a továreň 3 vyrába spomenuté komponenty pre modely Golf, Tiguan a Touran. V týchto miestach pracuje spolu 8 500 zamestnancov.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov