Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Juke Nismo RS

Automobilka Nissan už niekoľko rokov vyrába športov ladené automobily s prívlastkom Nismo. K nim patrí aj Juke Nismo. Nissan teraz predstavil vylepšený model Juke Nismo RS s vyšším výkonom a lepšími jazdnými vlastnosťami.

Nissan Juke je kontroverzný automobil. Jukov Nismo však automobilka predala dosť na to, aby sa rozhodla pre ešte športovejšie ladenú verziu s vyšším výkonom a lepšími jazdnými vlastnosťami. Začiatok predaja naplánovali na 17. január a cenu je stanovili na 28 200 €.

Oznčenie RS neznamená len zvýšenie výkonu a krútiaceho momentu. Dynamický vzhľad upraveného Juke Nismo ešte viac zvýrazňujú červené vonkajšie spätné zrkadlá, červený pruh pozdĺž celej spodnej časti automobilu a LED denné svietenie v spodnej mriežke chladiča.

Novinku poháňa zážihový štvorvalec so zdvihovým objemom 1,6 litra. Jeho výkon sa voči verzii Nismo zvýšil o 13 kW (18 k) na výsledných 160 kW (218 k). S týmto motorom je Juke Nismo RS najrýchlejším sériovo vyrábaným modelom Juke od začiatku produkcie.

Nissan Juke Nismo RS Nissan Juke Nismo RS

Maximálny krútiaci moment sa zvýšil z 250 Nm na 280 Nm. Na prednej náprave je namontovaný mechanicky samosvorný diferenciál, ktorý pomáha pri rozjazdoch verzií s pohonom len prednej nápravy.

Verzia s pohonom oboch náprav prenáša krútiaci moment cez bezstupňovú prevodovku Xtronic, ktorá má v manuálnom režime 8 predvolených rýchlostných stupňov. Pre lepší komfort pri preraďovaní má automobil volant s pádlami.

Konštruktéri upravili výfukovú sústavu, ktorá tak teraz dodáva ešte športovejší zvukový prejav. Automobil stojí na 18-palcových diskoch. Nárazníky sú pre lepšiu aerodynamiku bližšie k vozovke, automobil má tiež športové bočné prahy a strešný spojler. Nissan Juke Nismo RS prešiel tiež zmenami v oblasti torznej tuhosti, odpruženia, riadenia a bŕzd.

V interiéri sú špeciálne semišové športové sedadlá Nismo s červeným lemovaním. Športový volant a pedále prezrádzajú športové zameranie automobilu. V príplatkovej výbave sú k dispozícii špeciálne Recaro sedadlá, xenónové svetlomety, systém Around View Monitor, Nissan Safety Shield a 3 farby exteriéru: Pearl White, Black Metallic a Silver Grey.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov