Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Daimler rozširuje výrobu Li-Ion batérii

Koncern Daimler, pod ktorý patrí automobilka aj Mercedes-Benz, rozširuje výrobnú kapacitu Li-Ion batérii, využívaných v elektromobiloch a hybridných automobiloch.

Koncern Daimler očakáva v budúcnosti zvýšený dopyt po elektromobiloch, na ktorý by súčasná výrobná kapacita nestačila. Preto chce koncern rozšíriť svoju súčasné výrobné kapacity.

Batérie pre koncern Daimler vyrába spoločnosť Deutsche ACCUmotive. Plán koncernu je investovať do tejto spoločnosti približne 100 miliónov eur. V nemeckom meste Kamenz stavajú novú výrobnú halu. Výstavba ukončia na budúci rok.

Mercedes-Benz Li-Ion batérie Mercedes-Benz Li-Ion batérie

Pri ukončení základnej stavby prišli na miesto staveniska predseda spolkovej republiky Sasko Stanislaw Tilich a ďalší hostia z oblasti politického a hospodárskeho života. Po dokončení stavby bude rozloha výrobných a logistických plôch takmer 20 000 m2.

Táto plocha bude až štyrikrát väčšia v porovnaní so začiatkom výroby v roku 2011. Vtedy sa začala sériová výroba batérii pre automobily koncernu Daimler. Lítium-iónové batérie sa používajú v modeli Smart Fortwo electric drive a v hybridných variantoch Mercedes-Benz triedy C, E a S.

Mercedes-Benz Li-Ion batérie Mercedes-Benz Li-Ion batérie

Od začiatku produkcie vyrobila továreň už vyše 50 000 lítium-iónových batérii. Spoločnosť Deutsche ACCUmotive má v súčasnosti certifikát zodpovedajúci ISO norme TS 16949.

V súčasnosti zamestnáva spoločnosť vyše 250 zamestnancov, z toho okolo 180 v meste Kamenz a asi 80 v meste Nabern. Spoločnosť dodáva batérie do elektromobilu Smart a do hybridných verzií S 300 Bluetec hybrid, S 400 hybrid, E 300 Bluetec hybrid, E 400 hybrid a C 300 Bluetec hybrid. Automobilka Mercedes-Benz v tomto roku predala viac hybridných modelov, ako všetci ostatní nemeckí výrobcovia automobilov spolu.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov