Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai ix1 pre bábätká

Slovenský importér automobilov Hyundai venoval Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou na Bratislavských Kramároch 4 špeciálne novorodenecké vozíky, v ktorých sa budú predčasne narodené bábätká voziť na odborné vyšetrenia a k mamičkám.

Dizajnové vozíky s logom Hyundai bude využívať oddelenie Neonatologickej kliniky intenzívnej medicíny DFNsP. Dodajme, že pre niektoré diagnózy je toto oddelenie spádové pre celé Slovensko. Ročne na ňom hospitalizujú okolo 450 patologických novorodencov. Najčastejšie to sú predčasne narodené bábätká, deti s vrodenými infekciami, deti po operáciách, deti s problémami dýchania. Vozíky Hyundai ix1 umožňujú nastaviť výšku aj sklon košíka a prinášajú plusy pre každého. Pre lekárov a sestričky predstavujú neoceniteľnú pomoc, pre deti vyšší komfort, pre mamičky zasa pocit, že je o ich deti postarané na úrovni.

Za spoločnosť Hyundai sa na odovzdávaní zúčastnili Josef Jung, prezident Hyundai Motor Slovakia a Martin Saitz, generálny riaditeľ Hyundai Motor Slovakia, ktorí pripomenuli, že päť vozíkov odovzdali trenčianskej Fakultnej nemocnici už v máji uplynulého roka a bratislavská DFNsP rozhodne nebude poslednou nemocnicou. Spoločnosť bude pokračovať v tejto aktivite, pretože rodina je pre značku Hyundai prioritou číslo jeden, pričom nezabúda ani na tých najmenších. Za DFNsP si vozíky prevzal doc. MUDr Ladislav Kužela, CSc., MHA, riaditeľ DFNsP Bratislava, doc. MUDr. Ingrid Brucknerová, PhD., prednostka Neonatologickej kliniky intenzívnej medicíny DFNsP

Úlohy rozprávkových sudičiek sa ujali najobľúbenejšie moderátorky troch najsledovanejších slovenských televízií – Jarmila Lajčáková-Hargašová, Adriana Kmotríková a Zlatica Puškárová, ktoré zaželali vozíkom čo najmenej prejdených kilometrov a novorodencom a mamičkám čo najkratší čas pobytu na tomto oddelení.

Hyundai, PV, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov