Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault otvoril novú továreň v Alžírsku

Renault otvoril v Alžírsku novú továreň. Nový Renault Symbol, ktorý sa v nej bude vyrábať, bude prvým automobilom s GPS navigáciou vyrobeným v Alžírsku .

Na slávnostnom otvoren továrne 10. novembra prišiel generálny riaditeľ Renaultu Carlos Ghosn, predseda vlády Alžírska Abdelmalek Sellal, minister priemyslu a baníctva Abdesselam Bouchouareb a francúzsky minister zahraničných vecí.

Nová továreň je v meste Oued Tlelat v pobrežnom regióne Oran. Bude sa v nej vyrábať nový Renault Symbol, ktorý má v krajine veľký úspech. V továrni je jedna produkčná linka, ktorá vyrobí ročne 25 000 vozidiel. Renault však plánuje aj druhú fázu, pri ktorej sa zvýši ročná produkcia na 75 000 automobilov ročne. Tá tiež prinesie lepšie zázemie pre dodávateľov a dobudovanie ďalších častí, napríklad lakovne.

Každý týždeň odošle logistické centrum v Rumunsku do novej továrne v Alžírsku 220 kontajnerov. Preprava materiálu bude riadená výrobnou továrňou a koordinovaná Renaultom a dodávateľmi.

Renault Symbol

Renault zamestnal v novej továrni 350 zamestnancov, ktorí prešli školením v tréningovom centre CFPA v regióne Oran pod dohľadom Renaultu. Vyše 40 % z pracovníkov sú ženy. Niektorých zamestnancov poslal Renault na školenia do Rumunska, Francúzska a Maroka.

Nový Renault Symbol vyrábaný v Alžírsku, dostane lepšiu výbavu a GPS navigáciu. Renault je hlavným výrobcom automobilov v Alžírsku. Skupina Renault je s Daciou lídrom na trhu v Alžírsku, dosahuje viac ako 25 % podiel na trhu.

Podpísanie zmluvy o výstavbe novej továrne prebehlo 19. decembra 2012. Továreň začali stavať 25. septembra 2013. Rozloha továrne je 151 hektárov. Renault do nej investoval vyše 50 miliónov €. Vďaka továrni vzniklo vyše 500 nepriamych pracovných miest v dodávateľských podnikoch.

MM, Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov