Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Maybach a nové názvy modelov

Mercedes-Benz už dávnejšie vyrábal špičkový Maybach ako najluxusnejšie vozidlo vo svojej histórii. Na základe nízkeho dopytu však jeho výrobu ukončil. V súčasnosti predstavil Mercedes-Benz jeho nástupcu.

Predaje Maybachu neboli nikdy vysoké. Konkurenčný Rolls-Royce mal výhodu vo väčšej modelovej štruktúre. Výroba jedného Maybachu bola tiež veľmi nákladná, pretože išlo odlišné vozidlo od bežných modelov Mercedes-Benz.

Automobilka preto v súčasnosti plánuje výrobu vynoveného Maybachu, ktorý však bude mať veľa spoločného s najnovšou triedou S. Tým sa znížia náklady na vývoj a výrobu a umožní sa vyššia výrobná kapacita.

Mercedes-Maybach

Model Mercedes-Maybach S 600 vychádza z najvyššej motorizácie triedy S. Svetovú premiéru mal na autosalóne v Los Angels. Počet modelov triedy S chce Mercedes-Benz rozšíriť zo súčasných 3 na 6. K tomu má pomôcť tiež výroba najluxusnejšej verzie Mercedes-Maybach S 600.

Novinka rozšíri triedu S o automobil, ktorý stanovuje nové štandardy v oblasti bezpečnosti, exkluzivity a komfortu pre posádku. Zákazník si bude môcť vybrať zo širšej ponuky individualizácie interiéru než v bežnej triede S.

Automobilka tiež prinesie pre ľahšiu orientáciu zákazníkov zmenu názvov modelov . Do roku 2020 chce Mercedes-Benz  priniesť na trh viac ako 30 nových modelov, z ktorých 11 ešte doteraz nie je v aktuálnom modelovom portfóliu.

Pre ľahšiu orientáciu tak prináša nové názvy pre niektoré už existujúce modely. V centre automobilky naďalej zostáva 5 hlavných modelových tried: triedy A, B, C, E a S. Všetky modely SUV budú na základe legendárnej triedy G začínať s dvojicou písmen GL.

Mercedes-Benz premenuje modely Mercedes-Benz premenuje modely

Trieda GLA zostáva verná svojmu označeniu, model tak vychádza z triedy A. Súčasná trieda GLK dostane názov GLC, vychádza totiž z triedy C. Trieda ML, respektíve M, dostane názov GLE. Jej základom je trieda E.

Najväčší zástupca GL dostane názov GLS, jeho základom je trieda S. Najznámejšia trieda G zostane bezo zmeny. Roadstery budú mať od roku 2016 tiež nové názvy. Začiatočný názov SL zostane ako označenie pôvodu a tretie písmenko bude označovať príslušnosť k danej triede. Trieda SLK sa stane triedou SLC.

Mercedes-Benz tiež zmení označovanie pohonov. Automobily s pohonom na stlačený zemný plyn dostanú za názov krátke písmeno c. Vznetové motorizácie budú mať po vzore BMW jednoduchší názov s písmenom d na konci.

Elektrické vozidlá dostanú na koniec názvu písmeno e. Automobily F-Cell dostanú skratku f. Hybridné verzie budú mať označenie h. Zážihové verzie zostanú bez bližšieho názvu – ako doteraz. Pohon všetkých kolies 4MATIC zostáva taktiež nezmenený.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov