Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz: Collision Prevention Assist Plus reálne pomáha

Mercedes-Benz je známy tým, že predstavuje vždy v predstihu pred inými automobilkami bezpečnostné systémy, ktoré dokážu znížiť počty dopravných nehôd. K týmto systémom patrí tiež systém Collision Prevention Assist Plus.

Mercedes-Benz prednedávnom predstavil vynovenú triedu B, ktorá má v sériovej výbave systém Collision Prevention Assist rozšírený o označenie Plus. Analytici z vývojového oddelenia očakávajú zníženie počtu ťažkých dopravných nehôd o 30 % voči automobilom bez tohto systému.

Na účely prognózy zobrali čísla o počtoch nehôd novej triedy B a následne simulovali digitálne informácie o nehode. Výsledky potvrdili teóriu, že automobily s týmto systémom majú menšiu pravdepodobnosť stať sa účastníkom ťažkej dopravnej nehody.

V Nemecku sa počty nehôd v dôsledku nárazu do vpredu idúceho vozidla s vozidlom Mercedes-Benz B znížili o 14 % voči predchodcovi. Aktuálna trieda B má tento systém v sériovej výbave od svojho uvedenia na trh v roku 2011.

Systém obsahuje radarom podporovanú vizuálnu výstrahu pri malom odstupe od vpredu idúceho vozidla, akustickú výstrahu a podporu brzdnej sily pomocou adaptívneho asistenta brzdenia.

Tento systém je sériovo dodávaný vo všetkých nových verziách kompaktných automobiloch od automobilky Mercedes-Benz (trieda A, B, CLA, GLA) a v ďalších. Teóriu výskumníkov potvrdili aj čísla zo servisov.

Aktuálna trieda B v originálnych servisoch má menší podiel opráv po ťažkých dopravných nehodách voči predchodcovi. Ide o nehody, pri ktorých sa musel meniť predný nosník. Podľa analytikov by sa mohli znížiť počty ťažkých nehôdv Nemecku o 20 % , keby všetky vozidlá mali v sériovej výbave takýto systém.

Nová trieda B sa dostane k predajcom od 29. novembra tohto roka a je vybavená systémom Collision Prevention Assist Plus v sériovej výbave . Systém rozširuje predchádzajúci systém o autonómne brzdenie. V prípade, že vodič nereaguje na akustickú výstrahu, systém automaticky začne s brzdením.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov