Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen otvoril v Číne továreň na prevodovky

Koncern Volkswagen predáva automobily takmer na celom svete. Významným trhom je pre automobilku Čína. Preto tu Volkswagen otvoril továreň na komponenty a prevodovky.

Novú továreň otvorila automobilka Volkswagen v čínskom meste Tianjin. Začiatok produkcie v novembri bol pre automobilku dôležitým krokom k rozširovaniu výrobných miest. Továreň bude zameraná na výrobu prevodoviek.

Prvé tu vyrobené prevodovky boli automatické DSG. Volkswagen ráta na začiatku s ročnou kapacitou 450 000 prevodoviek. V roku 2016 plánuje vyrábať až 1,2 milióna prevodoviek.

Do roku 2019 tak vznikne v tomto severočínskom regióne viac ako 5 500 nových pracovných miest. Na začiatku investoval Volkswagen približne 265 miliónov €.

Prevodovka DQ380, ktorá sa tu vyrába, je v kombinácii s motorom generácie EA 888 (výroba v Šanghaji a Čchang-Čchun) dôležitým krokom v znižovaní spotreby. Spolu prinášajú nové technológie zníženie spotreby približne o 0,5 l/100 km voči predchádzajúcim generáciam.

Volkswagen DSG výroba

Po nabehnutí výroby na plný výkon plánuje Volkswagen vybaviť viac ako 1 milión vozidiel v Číne modernými motormi a automatickými prevodovkami. Nová továreň v Tianjine je v súčasnosti najväčším ekonomickým projektom v regióne.

Prevodovka bude špeciálne upravená pre čínsky trh. S piatou generáciou prevodoviek DSG chce byť Volkswagen do roku 2018 v Číne najhodnotnejším výrobcom automobilov. Volkswagen myslí na životné prostredie nielen s novými technológiami vo vozidlách. V Tianjine bolo nainštalované moderné spracovanie vody, ktoré znižuje objem odpadových vôd o 95 %. Teplo z vnútorného vzduchu je primiešavané do čerstvého vzduchu, čím sa znižuje energia potrebná na vykurovanie.

Továreň využíva prirodzené denné svetlo cez strešné okná a vo výrobnej hale úsporné LED  svetlá . Volkswagen plánuje na budúci rok vybudovať vzdelávacie centrum, ktoré bude školiť pracovníkov podľa nemeckého vzoru. Od roku 2016 tu otvoria testovacie stredisko pre všetkyv Číne vyrábané prevodovky DSG .

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov