Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi začalo výrobu nového TT Roadster

Automobilka Audi predstavila novú generáciu modelu TT Roadster. Prvé jazdné dojmy sme už priniesli. Audi teraz spustilo jeho sériovú výrobu.

Audi sa rozhodlo využiť pre výrobu nového TT Roadsteru továreň v maďarskom Gyori. TT Roadster však nie je prvé Audi, ktoré sa vyrába v Maďarsku. Z výrobných pásov tu schádzajú modely A3 sedan, kabriolet a TT Coupe.

Výroba modelu TT Roadster sa rozbehla začiatkom. Pri oficiálnom začiatku výroby bol prítomný predseda predstavenstva Audi Rupert Stadler, maďarský premiér Viktor Orbán a primátor mesta Gyor Zsolt Borkai.

Audi TT Roadster Audi TT Roadster

Umiestnenie továrne do blízkosti maďarského Gyoru je pre Audi významný krok pre udržanie medzinárodnej konkurencieschopnosti. V júni 2013 sa v tejto továrni rozbehla výroba automobilov. Dovtedy tu vyrábali len motory.

Odvtedy továreň vyrobila vyše 100 000 automobilov. Vtedy prijalo Audi Hungaria približne 4 000 nových zamestnancov a v súčasnosti tam pracuje už viac ako 5 000 ľudí. Továreň v meste Gyor bola pred 21 rokmi prvou továrňou Audi, ktorú postavili mimo územia Nemecka.

Audi TT Roadster Audi TT Roadster

Odvtedy vytvorila továreň viac ako 11 000 pracovných miest. V tomto roku bolo Audi Hungaria zvolená po šiesty krát za najatraktívnejšieho zamestnávateľa v Maďarsku.

Nové Audi TT Roadster je významným automobilom pre Audi. Prichádza na trh s výnimočným virtuálnym kokpitom. Pre automobilku je aj preto začiatok výroby veľmi dôležitým momentom.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov