Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


20 rokov Audi A4

Audi strednej triedy oslavuje jubileum: Už 20 rokov vyrába značka so štyrmi kruhmi model Audi A4 v hlavnom závode v Ingolstadte.

Doteraz sa predalo vyše šesť miliónov exemplárov tohto vozidla a tým je A4 najúspešnejším modelom Audi všetkých čias. Jeho sériová výroba sa začala v októbri 1994. Aj o dve desaťročia neskôr je aj jeho štvrtá generácia žiadaná na svetových trhoch.

Vlani vyrobili v Ingolstadte 576 680 automobilov, tretinu z toho tvorili Audi A4 limuzíny Avant a allroad quattro. Denne tu vyrobia vyše 700  áut A4. Vyše 40 000 ďalších exemplárov limuzíny A4 zišli z výrobných pásov v závode Neckarsulm. Navyše vyrába Audi model A4 pre lokálne trhy v  Číne, Indii a Indonézii.

Teraz sa pripravujú na výrobu piatej generácie A4, ktorej produkcia nabehne v roku 2015.  Potrebuje to množstvo modernizácií. Napríklad v novej karosárni  nainštalujú viac než 1 300  robotov a zváracích súprav.

Od začiatku predaja v novembri 1994 sa rozhodlo viac než 6 miliónov zákazníkov pre jeden z modelov Audi A4. Napríklad iba zo súčasnej generácie predali vyše dvoch miliónov vozidiel Dopyt stále rastie najmä v Nemecku, USA a Číne.

Audi 1

 

Zdroj: audi (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov