Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Porsche Panamera: limitovaná edícia.

Luxusne vybavený automobil Porsche Panamera prichádza s limitovanou edíciou Exclusive Series. Svetovú premiéru bude mať tento grand tourer na blížiacom sa autosalóne v Los Angels.

Porsche Panamera je automobil, ktorý priťahuje pozornosť. Aby ešte viac, limitovaná séria dostala špeciálny dvojfarebný lak. Hlboko čierna metalíza efektne dopĺňa gaštanovo hnedú metalízu.

Exkluzivitou Panamery Exclusive Series je to, že všetky budú lakované ručne. Porsche vyrobí tejto limitovanej edície len 100 kusov, čo podporí jej rýchlejší predaj. Automobil z továrne vyjde na 20-palcových diskoch v čiernej metalíze.

Interiér zdobia kožené sedadlá v špeciálnom čalúnení Poltrona Frau od prestížnej talianskej značky Agatha Chestnut. Koža je vyberaná špeciálne pre tento model. V sériovej výbave sú sedadlá vetrané .

Porsche Panamery Exclusive Series Porsche Panamery Exclusive Series

Obloženie dverí je z čiernej kože Nappa. Hnedé prešívanie na niektorých miestach dotvárajú kontrastné prvky. Interiér má tiež dvojfarebné lakovanie. V spodnej časti je čierny klavírny lak a v hornej orechové drevo Burl.

Svetovú premiéru v limitovanej edícii bude mať systém Rear Seat Entertainment System Plus, ktorý obsahuje dve dotykové obrazovky s uhlopriečkou 10,1 palca. Integrovaný DVD prehrávač dopĺňa vstavaný fotoaparát.

Tento systém umožňuje kombináciu zábavy a práce. Pripojenie k internetu umožní mobilné pripojenie. Zvuk sa prehráva aj pomocou priestorových reproduktorov Burmester.

Porsche Panamery Exclusive Series Porsche Panamery Exclusive Series

V interiéri každého automobilu je viditeľné číslo limitovaného vozidla. Označenie edície bude aj za prednými prívodmi vzduchu. Vo voliteľnej výbave ponúkne Porsche batožinový set piatich kusov batožiny z kvalitnej kože Poltrona Frau.

Porsche stanovilo cenu limitovanej verzie na necelých 250 000 €. Špeciálna edícia je k dispozícii len s volantom vľavo.  Porsche vyrába  limitované edície v továrni Porsche Exclusive už od roku 1986.

Špeciálny model vychádza z modelu Panamera Turbo S Executive. Pohonnou jednotkou je vidlicový osemvalec so zdvihovým objemom 4,8 litra a výkonom 419 kW (570 k).

MM, Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov