Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ach, tá Nitra!

        Voľakedy som zbožňoval autosalón v Nitre. Chodieval som tam pravidelne a strávil som za bránami Agrokomplexu celý deň. S priateľmi, neskôr kolegami sme si prezerali autá a krásne baby s neskrývaným vzrušením. Stánky boli plné, vonku ste sa ledva pohli, pomedzi vystavené kamióny sa predierali novinári, návštevníci a aj školáci a dôchodcovia. A keď bol zaradený do kalendára organizácie OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d‘Automobiles), to bola paráda.

Tento rok sa mi tam veľmi nechcelo ísť, ale nakoniec som mu dal ďalšiu šancu. Zrejme tak urobím aj o rok, lebo som nevyliečiteľný optimista. Nádvorie bolo poloprázdne a nudné. Kosačky by som prijal a rád by som sa pri nich pristavil, keby boli doplnok skvelej motoristickej výstavy. Poloprázdne pavilóny nezachránilo ani niekoľko pekných dievčat, ani moje milované veterány, ktoré v tom vzdušnom priestore boli akoby za trest. Za pultom stánku sedel zvláštny pán a pri ňom nadutá pani, zrejme okoloidúca, ktorej túžba po poznaní nebola uspokojená – dúfam, lebo ak to bol personál zo stánku, tak mi to radšej ani neprezraďte.

Celkom zaujímavý sprievodný program a príchod starých Mercedesov ma nezaujímal, bol som už dostatočne unavený od nudy. Otrávení predavači kebabov boli už absolútnym dokonaním skazy. Lesk Nitry sa už asi nevráti a som z toho smutný. Rád by som si prišiel pod Zobor pozrieť aspoň príťažlivý veľtrh, kde malí vystavovatelia, renovátori, predajcovia náhradných dielcov, miestni díleri, možno aj veľkí importéri prezentujú svoj tovar, služby, autá, kamióny, motocykle, kosačky. Všetko na jednom mieste, pre ľudí, pre milovníkov motorizmu, zanietencov, zberateľov aj profesionálov. Sadol som si do kúta nášho stánku, ktorému sa inak veľmi darilo (podľa výsledkov návštevnosti aj celému autosalónu – rád by som však videl štatistiku, kto bol motorista, kto študent a kto potenciálny klient), a na pozvánke ma dráždil nápis Autoshow. Čert aby zobral tú prekliatu šou, kiež by z toho bola zase parádna výstava.

 

Samuel Vanko, šéfredaktor

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov