Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Klasické škodovky nadchli čínske publikum

Desiatky tisíc ľudí sledovali prvý ročník Top City Classic Rally China’. Fanúšikovia boli nadšení vystúpením historických vozidiel automobilky Škoda.

Klasické vozy Škoda Felicia a Laurin & Klement 300 v okolí Pekingu zvíťazili vo svojich kategóriách a v najlepšom svetle sa ukázali aj pri súťaži v okolí Šanghaja.

Účasť na ‚Top City Classic Rally China’ bola prvým vystúpením českej značky na čínskej veterán-rally. Na štart sa postavil kabriolet Škoda Felicia z roku 1961 a vozidlo Laurin & Klement 300 z roku 1923. L&K 300 bol najstarším účastníkom na štartovej listine. Obe historické automobily v okolí Pekingu zvíťazili vo svojích triedach. V druhej časti rally v regióne Šanghaj sa opäť predviedli v špičkovej forme. Škoda Felicia skončila na druhom mieste celkového hodnotenia. Prvý deň rally dokonce viedla.

140922 Delightful ŠKODA Classics at Chinese Premiere (2) (1)

‚Top City Classic Rally China’ zahrňovala dve jazdy pravidelnosti a spoľahlivosti v regiónoch v okolí Pekingu a Šanghaja. Prvá dvojdenná jazda viedla z čínskeho hlavného mesta Peking po 530 kilometrov dlhej trase severozápadným smerom až do obľúbeného lyžiarskeho strediska Čung-li. Pri záverečnej jazde mala trasa dĺžku 581 kilometrov zo Šanghaja juhozápadným smerom až do mesta Čchien-tao-chu-čen. Účastníci videli jedinečné prírodné scenérie, medzi nimi aj nádherné ‚Jazero tisíc ostrovov’, obrovskú priehradu s rozlohou 573 km2.

140922 Delightful ŠKODA Classics at Chinese Premiere (4)

Čína je pre značku ŠKODA a najsilnejším trhom. Vlani putovalo 227 000 škodoviek k zákazníkom v Ríši stredu, išlo zhruba o štvrtinu celosvetovo predaných áut značky ŠKODA. Český výrobca je na čínskom trhu prítomný od roku 2007. Odvtedy dodal zákazníkom v Číne viac než 1,2 miliónov vozidiel. Počas prvých osem mesiacov tohto roku vzrástli počty dodaných automobilov ŠKODA zákazníkom v Číne o 10,3 percenta na 173 400 vozidiel.

140922 Delightful ŠKODA Classics at Chinese Premiere (1)

Zdroj: ŠKODA AUTO (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov