Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen e-Golf víťazom eCarTec Award 2014

Elektrická verzia Golfa, model e-Golf, získal cenu eCarTec 2014. Túto cenu udeľujú v Bavorsku elektrickým a hybridným automobilom.

Tohtoročná bavorská štátna cena, eCarTec Award, putuje opäť do rúk zástupcov automobilky Volkswagen. Veľmi účinný Golf s čisto elektrickým pohonom si vydobyl prvé mesto a zanechal za sebou modely ako Leaf alebo Twizy.

Golf s výhradne elektrickým pohonom je na trhu v Nemecku od jari 2014. Na porotcov zapôsobil s dojazdom takmer 190 km a spotrebou energie 12,7 kWh/100 km. Táto spotreba je v tejto triede elektromobilov veľmi nízka.

Vlani mal Volkswagen tiež víťaza. Bol ním model e-Up, celkom prvý elektromobil z dielne Volkswagen. Vtedy získal cenu eCarTec v kategórii elektrické vozidlá.

Modelmi e-Golf a Golf GTE3 rozšíril Volkswagen úspešnú sériu dvoch elektrických pohonných jednotiek. Volkswagen tak v súčasnosti ponúka v modelovom rade Golf všetky možné pohonné systémy: zážihový motor (TSI), vznetový (TDI), motor spaľujúci zemný plyn (TGI), plug-in hybridný systém (GTE) a výlučne elektrický pohon (e-Golf).

Odborná porota bola zložená z inžinierov z Technickej Univerzity v Mníchove, spoločnosti Tüv, ADAC eV a Bayern Innovativ GmbH. Slávnostné odovzdávanie cien prebehlo v Mníchove, na medzinárodnom veľtrhu elektrických a hybridných systémov. Ocenenie prebral Ruholl Herbert, vedúci projektového manažmentu elektrických vozidiel Volkswagen.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov