Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat 500X Opening Edition

Fiat po nedávnom predstavení ďalšej mutácie známeho modelu 500, nazvanej 500X, pripravil jej limitovanú edíciu pre prvých zákazníkov. Špeciálna však bude aj cena za prvé modely.

Začiatok predaja nového modelu stanovil Fiat na začiatok budúceho roka. Automobilka vkladá do modelu veľké nádeje, model 500 totiž rozširuje už o šiestu verziu. Pre prvých 2 000 zákazníkov ponúkne ešte k tomu špeciálnu edíciu.

Prvá edícia bude mať jednoznačný názov „Opening Edition.“ Objednať sa môže prebehnúť obdobne, ako to bolo v prípade nového Volva XC90: na internetovej stránke výrobcu si zákazník zarezervuje model a prevezme si ho neskôr v predajni.

Na trhoch, kde bude novinka v predaji (Taliansko, Nemecko, Francúzsko, Španielsko a Švajčiarsko), budú k dispozícii 3 verzie. Prvé dve budú mať pohon prednej nápravy, posledná dostane pohon všetkých kolies.

V ponuke bude len jedna zážihová pohonná jednotka. Kombinovaná bude s pohonom prednej nápravy. Motor 1,4 MultiAir poskytne výkon 103 kW (140 k). Druhý motor v ponuke s pohonom prednej nápravy bude vznetový štvorvalec 1,6 MultiJet s výkonom 88 kW (120 k).

Fiat 500 X Opening Edition Fiat 500 X Opening Edition

Tieto dve verzie budú mať farebný odtieň Art Grey. Vo výbave nebude chýbať automatická klimatizácia, 18-palcové disky a veľa systémov aktívnej bezpečnosti, napr. systém varujúci pred vybočením z jazdného pruhu, systém monitorujúci mŕtvy uhol a zadná parkovacia kamera.

Verzia s pohonom všetkých kolies bude kombinovaná so vznetovým motorom 2,0 MulitJet s výkonom 103 kW (140 k). O prenos krútiaceho momentu na kolesá sa postará nová 9-stupňová automatická prevodovka.

Automobil s týmto motorom bude mať exkluzívny odtieň Amore Red. V sériovej výbave bude navigačný systém, dvojfarebné kožené čalúnenie, elektricky sklopné vonkajšie zrkadlá a automaticky stmievateľné vnútorné spätné zrkadlo.

Základná verzia 1,4 MultiAir na trhu v Taliansku má cenu od 21 900 €. Najsilnejšia vznetová motorizácia s pohonom všetkých kolies stojí 30 650 €.

MM, Fiat

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov