Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi predstavilo pretekársku verziu TT

Pre fanúšikov motoršportu je to skvelá správa: Audi predstavilo pretekársku verziu modelu TT. Zúčastní sa na seriáli prestížnych pretekov DTM.

Automobil odjazdí v sezóne 2015 v Nemecku 6 pretekov v sérii DTM a 2 preteky v sérii Audi TT Sport Cup. Ide o novú sériu pretekov, ktorá bude od budúceho roka novou disciplínou pre vozidlá Audi.

O pohon nového vozidla sa postará dvojlitrový štvorvalec TFSI s výkonom 228 kW (310 k). Pohonná jednotka dokáže krátkodobo zvýšiť výkon o 22 kW (30 k). Výhodou novinky je nízka pohotovostná hmotnosť, na úrovni 1 125 kg.

Audi pošle na okruhy 24 automobilov pre sériu Audi TT Sport Cup. Kokpity automobilov sa budú môcť meniť, 18 bude špeciálne určených pre stálych jazdcov a 6 bude prispôsobiteľných pre iných.

Audi TT Sport Cup Audi TT Sport Cup

Výber nových jazdcov sa podľa Audi uskutoční po celom svete. Ich trénerom bude skúsený pretekár Markus Winkelhock, bývalý jazdec Audi DTM a víťaz tohtoročného ročníka 24-hodinových pretekov v Nürburgringu a Spa.

Hlavnou výhodou nového modelu bude jeho nízka pohotovostná hmotnosť. Karoséria je kombináciou ocele a hliníka a poskytuje ideálny základ pre automobil tejto kategórie. Motor TFSI a 6-stupňová prevodovka S-Tronic absolvovali voči sériovým verziám len mierne zmeny .

Elektronický aktívny diferenciál je možné nastaviť z kabíny a poskytuje optimálnu trakciu na prednej náprave. Víťaz Audi TT Sport Cup získa v programe GT3 športový automobil Audi. Výhodou je tiež možná účasť na podujatiach DTM alebo WEC.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov