Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz S-Guard – najvyššia ochrana

Automobily s vyššou úrovňou zabezpečenia pred hrozbami útočníkov sú v automobilovom svete zriedkavé. Mercedes-Benz má však s takýmito vozidlami dlhoročné skúsenosti a v súčasnosti predstavil špičkového reprezentanta, Mercedes-Benz S-Guard.

Opancierovanie S 600 Guard spracovali na základe dlhoročných skúseností. Do procesu výroby skeletu je zakomponovaná najvyššia odolnosť a najúčinnejšie ochranné prvky. Pri výrobe skeletu sú do dutých priestorov medzi skeletom a karosériou vložené ochranné prvky zo špeciálnej ocele.

Inteligentné systémy prekrývania zabezpečia dokonalú ochranu v rôznych škárach a prechodoch karosérie. Vnútorná strana skiel je kvôli zastaveniu prieniku črepín povrchovo upravená polykarbonátom. Systém rozsiahlej ochrany zabezpečí posádke balistickú ochranu a ochranu pred trhavinami.

Pri výbuchu trhaviny je posádka chránená pancierom. Ako prvý automobil v Nemecku je certifikovaný v celom rozsahu na najvyššom stupni ochrany triedy VR9. Pancier pokrýva takmer celú podlahu, čo je v tejto triede vozidiel jedinečné.

Mercedes-Benz S600 Guard Mercedes-Benz S600 Guard

Model S 600 Guard sa od bežného modelu vizuálne prakticky neodlišuje. Automobil môže byť po prvýkrát dostupný ako 5-miestne vozidlo. Mnoho technológii prebral z bežnej triedy S.

V interiéri nájdeme sedadlo Executive, ktoré ponúka opierku nôh a hlavy so špeciálnymi vankúšmi. Balík komfortu sedenia je zostavený zo sedadiel v zadnej časti s vyhrievaním a masážnou funkciou Energizing.

K dispozícii sú tiež špeciálne airbagy bezpečnostných pásov pre krajné zadné sedadlá. Balík tepelného komfortu vyhrieva všetky povrchy, s ktorými príde pasažier do kontaktu. Model má tiež vylepšené filtrovanie vzduchu a jeho aromatizáciu.

Mercedes-Benz S600 Guard Mercedes-Benz S600 Guard

Na pohon slúži 12-valcový motor, ktorý ponúka výkon 390 kW (530 k) a krútiaci moment 830 Nm. Prenos krútiaceho momentu na kolesá má na starosti prevodovka 7G-Tronic. Najvyššia rýchlosť je z dôvodu vysokej pohotovostnej hmotnosti obmedzená na 210 km/h.

Podvozok automobilu Airmatic má špeciálne nastavenia. Na prednej náprave sú silnejšie vzduchové pružiny a na zadnej sú dodatočné oceľové pružiny. Automobil má pneumatiky pre núdzový dojazd, ktoré umožnia dojazd vozidla s poškodenými plášťami do vzdialenosti 30 km.

Mercedes-Benz S600 Guard Mercedes-Benz S600 Guard

K dispozícii sú inteligentné LED svetlomety, 360-stupňová kamera, asistent nočného videnia a balík asistenčných jazdných systémov Plus.

Pre verziu Guard ponúka Mercedes navyše zvláštne prvky výbavy. Patria sem nepriehľadné rolety v zadnej časti, vyhrievané čelné a bočné sklá, automatické hasiace zariadenie, hydraulické ovládanie okien a špeciálny chladiaci box v zadnej časti.

MM, Mercedes-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov