Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW už vyrába Brazílii

BMW vyrobilo svoj prvý automobil na území Južnej Ameriky. BMW ta uviedlo do prevádzky svoju prvú továreň na osobné vozidlá na území Južnej Ameriky a Brazílii zároveň.

V piatok, 10. októbra, vyrobilo BMW prvý automobil v novej továrni v Južnej Amerike. V meste Araquari, v Brazílii, investuje automobilka v priebehu nasledujúcich pár rokov viac ako 200 miliónov eur.

Výrobná kapacita továrne bude v budúcnosti viac ako 30 000 automobilov ročne. Tým zabezpečia dobrú dostupnosť vozidiel BMW na trhu v Južnej Amerike. Prvým automobilom, ktorý zišiel z výrobnej linky, bolo biele BMW 328i ActiveFlex.

Pre možnosť flexibilného použitia na benzín alebo etanol je špeciálne určené pre trh v Brazílii. Nová továreň vytvorí približne 1 300 nových pracovných miest, 500 zamestnancov už v továrni pracuje. Ďalšie pracovné miesta vzniknú v dodávateľských továrňach.

Celý areál továrne má byť dokončený v septembri 2015. Dovtedy bude dostavaná lakovňa a karosáreň. V továrni budú v budúcnosti vyrábať aj iné automobily, konkrétne Mini Countryman, BMW radu 1 v 5-dverovej verzii, BMW 3 sedan, BMW X1 a X3.

BMW v Brazílii BMW v Brazílii

Areál továrne má rozlohu okolo 1,5 milióna metrov štvorcových. Pre výrobu je určených 500 000 metrov štvorcových. S novou továrňou má BMW Group celosvetovo 30 výrobných a montážnych miest v 14-tich krajinách na štyroch kontinentoch.

BMW továrňou v Araquari nadväzuje na infraštruktúru v Joinville, ktorý je vzdialený 20 km od továrne. BMW už v roku 2013 vytvorilo nové výcvikové stredisko v Joinville Business parku. Je to ideálne miesto pre prípravu zamestnancov na výrobné linky.

V Brazílii založila automobilka BMW predajnú organizáciu v roku 1995. Finančné služby začali fungovať v roku 1999 a od roku 2009 vyrába BMW motocykle v meste Manaus.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov