Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Prius+ pre rok 2015

Toyota rozširuje modelový rad Prius+ o viaceré inovácie. Pre modelový rok 2015 prichádza tento 7-miestny van s novými technológiami a prepracovanejším interiérom.

Toyota Prius+ je na trhu v Európe od roku 2012. Ide o jediné hybridné vozidlo, ktoré môže mať 7 miestny interiér. Nový modelový rok prichádza s miernou modernizáciou.

Nová horná mriežka v prednej časti má zvýraznený znak Toyota. Nové sú tiež LED svetlomety pre denné svietenie. Predný svetlomet pozostáva z jedného šošovkového svetlometu, ktorý je určený pre stretávací i diaľkový režim.

Lichobežníková mriežka chladiča je v lesklej čiernej metalíze. Široký postoj vozidla zdôrazňuje nárazník s novými otvormi na chladenie so vstavanými LED dennými svetlami. V zadnej časti sú koncové svetlomety tvorené svetlovodivou trubicou a červenými šošovkami.

V súlade s novým predným nárazníkom prepracovali aj zadný nárazník. Dostal nový integrovaný difúzor a miesto pre EČV. Do palety farieb pribudli dve nové: Dark Sherry a Alttitude Black mica.

V interiéri zmenili konštruktéri kľučky dverí, ktoré sú terazchrómové. Stredová konzola dostala vetracie otvory Slim-Line  s chrómovou úpravou. K dispozícii je nový 4,2-palcový displej, ktorý môže byť ovládaný pomocou diaľkového ovládača.

Toyota Prius+ Toyota Prius+

Nová funkcia, zobrazovaná na palubnom displeji, „Eco Judge“ pomôže vodičovi zvýšiť účinnosť hybridného pohonu pomocou bodového hodnotenia jeho predchádzajúcej jazdy.

Obrazovka tiež zobrazuje nastavenie aktívneho tempomatu a nastavenie klimatizácie. Toyota Prius+ môže byť vybavená multimediálnym systémom Toyota Touch 2. Za príplatok je 6,1-palcový displej s vyšším rozlíšením a podporou ovládania končekmi prstov.

Služba Toyota Online ponúka pripojenie k rôznym službám, napríklad: Google Street View, Panoramio a Google Local Search. K dispozícii je tiež inteligentný parkovací asistent, ktorý využíva zadnú kameru a ultrazvukové senzory na prednom nárazníku.

Interiér má elektricky nastaviteľné sedadlá, ktoré sú k dispozícii v bežnej látke, s koženým bočným vedením alebo celokožené. Systém Pre-Crash Safety je schopný po novom znížiť rýchlosť zo 60 km/h.

Tlmiče boli prepracované pre lepší jazdný komfort. Automobil bude mať lepšiu zvukovú izoláciu vďaka lepšiemu absorpčnému materiálu na zadnej strane motorového priestoru. Pohonná jednotka spĺňa emisnú normu Euro 6. Predaj sa začne v januári 2015.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov