Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jeep Grand Cherokee SRT

Jeep Grand Cherokee príde s najsilnejšou verziou. Grand Cherokee SRT predstavili na prebiehajúcom autosalóne v Paríži a pôjde jednoznačne o najrýchlejší Jeep všetkých čias.

Modely SRT patria medzi najvýkonnejšie automobily značky. Jeep prezentuje novinku ako automobil, ktorý je možné využívať na každodenné jazdenie a mať pritom pod kapotou vysokovýkonný motor.

Špeciálny model bude ľahko identifikovateľný aj z diaľky vďaka 20 palcovým diskom s dizajnom Monkey a čiernej chrómovej mriežke. Na veku batožinového priestoru bude znak SRT.

V prednej časti má v sérii bi-xenónové svetlomety s charakteristickými LED na denné svietenie. Vzadu podčiarkne športový dizajn aerodynamický spojler zabudovaný do dverí batožinového priestoru.

Jeep Grand Cherokee SRT Jeep Grand Cherokee SRT

Fareby budú k dispozícii tri: červená Redline Pearl, čierna Brilliant Black Crystal a biela Bright White Clear.

V interiéri pribudne podsvietené logo SRT na volante a špeciálne kožené čalúnenie v čiernej farbe. Dotykový displej s uhlopriečkou 8,4 palca má integrovanú 3D navigáciu a rozoznávanie hlasu. Prístrojový panel obsahuje 7-palcový multifunkčný displej.

Novinka má v sériovej výbave systém Harman Kardon s priestorovým zvukom a výkonom 825 W. Ozvučovacia technika obsahuje 19 reproduktorov a 12-kanálový zosilňovač triedy D.

Jeep Grand Cherokee SRT Jeep Grand Cherokee SRT

Motorom je vidlicový 8 valec HEMI so zdvihovým objemom 6,4 litra, výkonom 348 kW (468 k) a najvyšším krútiacim momentom 624 Nm. Motor na zníženie spotreby využíva technológiu technológiu Fuel Saver.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h absolvuje toto SUV za rovných 5 sekúnd a dosiahne maximálnu rýchlosť 257 km/h. Excelentný je údaj o brzdnej dráhe, z rýchlosti 100 km/h zastaví na dráhe dlhej 35 metrov.

O prenos krútiaceho momentu sa postará 8-stupňový automat s režimom Eco, ktorý spolu s Fuel Saverom deaktivuje 4 valce. V sériovej výbave je tiež funkcia Launch Control, ktorá umožní najlepšie zrýchlenie.

Grand Cherokee SRT má adaptívne pruženie Bilstein a viacprvkové zavesenie všetkých kolies. Na zvládnutie rôznych jazdných podmienok má automobil systém Select-Track, ktorý ponúka 5 dynamických režimov: Auto, Sport, ťahanie, trať a sneh.

Špičkové brzdné vlastnosti majú na starosti predné 6- piestikové brzdy s kotúčmi s priemerom 380 mm a zadné 4- piestikové brzdy s kotúčmi s priemerom 350 mm.

MM, Jeep

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov