Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Najlepší mestský autobus: Mercedes-Benz Citaro

Mercedes-Benz Citaro získal ocenenie IBC-Award 2014 ako najlepší mestský autobus súčasnosti. Poskytuje najvyšší komfort a bezpečnosť cestujúcim i personálu. Zabezpečuje tiež vysokú hospodárnosť a účinnosť pri prevádzkovaní linky.

Potvrdili to porovnávacie jazdy v bežných podmienkach v rozsahu 3500 kilometrov a viacero ďalších testov. Zúčastnili sa na nich aktuálne nízkopodlažné autobusy, ktoré reprezentujú viac ako tri štvrtiny európskeho trhu s mestskými autobusmi. Pre objektívnosť porovnávania boli všetky vyhotovené v bežnom 12-metrovom formáte, s motormi okolo 300 k (Euro 6), na jednotných pneumatikách a s rovnakými mazivami. Jazdy absolvovali s povinnou záťažou 4,5 tony. Po 3500 testovacích kilometroch a mnohých jednotlivých skúškach bol výsledok jasný: Citaro od Mercedes-Benz dokázal presvedčiť porotu ako momentálne najlepší mestský omnibus.

S

Testovací maratón IBC (International Bus & Coach Competition) sa uskutočnil u testovacieho partnera MVG (Münchner Verkehrsgesellschaft).

„Sme hrdí na vysoké ocenenie. Predovšetkým preto, že test sa konal v praktických podmienkach a zohľadňoval aktuálnu hospodársku situáciu v dopravných podnikoch,“ vysvetľuje Hartmut Schick, riaditeľ divízie Daimler Buses a pripomína: „Výsledné čísla pre náš model Citaro hovoria sami osebe. Viac ako 40-tisíc linkových autobusov z jednej rodiny mestských autobusov nepredal ešte žiaden iný výrobca.“

Kandidáti IBC 2014:
• MAN Lion’s City
• Mercedes-Benz Citaro
• Scania Citywide
• Solaris Urbino 12
• VDL Citea SLF 120

 

MB (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov