Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan Juke Nismo RS

Nissan Jukw nie je práve najpopulárnejšímm automobilom. Zaujímavý dizajn rozdeľuje na dva názorové tábory. Nissan však model neodsúdil a pripravil ostrú verziu Nismo RS.

Nissan začne predávať model Nismo RS v decembri. Základná cena na trhu vo Francúzsku je stanovená na 27 450 €. Nissan tak rozširuje rodinu výkonných vozidiel Nismo.

Prvé predstavenie absolvovala novinka na autosalóne v Ženeve v tomto roku. Nissan Juke Nismo RS prešiel dôsledným tréningom a prebral technické prednosti zo slávneho modelu GT-R Nismo, ktorý je považovaný za najrýchlejší sériovo vyrábaný sedan na svete.

Verzia Nismo RS voči verzii Nismo ponúka viacero vylepšení . Motor má vyšší výkon, podvozok má tvrdšie nastavenie, disponuje tiež silnejšími brzdami, má tiež upravený dizajn a aerodynamiku rovnako, ako iné modely Nismo.

Nissan Juke Nismo RS Nissan Juke Nismo RS

Predaje modelu Juke pozvoľna rastú a preto sa automobilka rozhodla pre výrobu najvýkonnejšieho modelu. O pohon sa postará 1,6-litrová zážihová pohonná jednotka s výkonom zvýšeným na 160 kW (218 k). Krútiaci moment konštruktéri zvýšili na 280 Nm.

Pre lepší pôžitok z jazdy a lepší prenos krútiaceho momentu na vozovku má model s pohonom prednej nápravy samosvorný diferenciál na prednej náprave. K dispozícii bude aj verzia s pohonom všetkých kolies s prevodovkou XTRONIC  a krútiacim momentom zníženým na 250 Nm.

Nissan Juke Nismo RS Nissan Juke Nismo RS

Konštruktéri tiež prepracovali výfukový systém s väčším zadným tlmičom. Priemer predných kotúčov sa zväčšil z 296 mm na 320 mm. Zmeny nastali aj na tlmičoch. Verzia RS sa odlišuje aj červenými brzdovými strmeňmi a logom RS v otáčkomeri.

V ponuke sú xenónové svetlomety, špeciálne sedadlá Recaro , systém Nissan Around View Monitor a systém na varovanie o vozidlách v mŕtvom uhle. Verzia Nismo RS má na výber 3 farby exteriéru: bielu, perleťovú čiernu metalízu a Silver Grey.

V prednej časti sú nové LED denné svetlomety. Automobil stojí na 18-palcových diskoch. Novinkou sú prepracované zadné svetlomety a LED bočné smerové svetlá integrované v spätných zrkadlách.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov