Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mercedes-Benz Zetros: vyššia liga

Mercedes-Benz má v portfóliu automobily od najmenších Smartov až po veľké nákladné automobily. Zetros patrí k tým najväčším.

Mercedes-Benz Zetros ponúka špičkovú kvalitu, robustnosť a trakciu. S nadstavbou od firmy Hartmann Spezialkarosserien a interiérom od spoločnosti Hünerkopf je novinka veľmi luxusne vybaveným terénnym a nákladným automobilom.

Svoju premiéru mal automobil na nedávnom veľtrhu Caravan Salon v Düsseldorfe. Platformu tvorí automobil Zetros. Kombinuje terénne vlastnosti modelu Unimog s nosnosťou nákladného vozidla. Hranatá a priestranná kabína zabezpečuje posádke vysoký komfort.

Maximálna skrížiteľnosť náprav je 500 mm, brodivosť 1 190 mm a stúpavosť 80 promile. Najvyššia prípustná hmotnosť je 18 t. Na pohon slúži radový šesťvalec so zdvihovým objemom 7,2 litra. Maximálny 240 kW (326 k).

Prenos krútiaceho momentu na kolesá zabezpečuje 6-stupňová automatická prevodovka. Automobil jazdí na terénnych pneumatikách s vnútorným priemerom 20 palcov. Priechodnosť terénom je preto veľmi dobrá.

Kabína je prepojená s nadstavbou. Tá má dĺžku 5,6 metra, šírku 2,4 metra a perleťovú striebornú metalízu, rovnako ako kabína vodiča. Steny sú vyrobené z pozinkovaných dosiek s vrstvou z plastu. S hrúbkou steny 100 mm majú vynikajúce izolačné vlastnosti.

Mercedes-Benz Zetros Mercedes-Benz Zetros

Vysunutia nadstavby v ľavej časti rozšíri obytný priestor na 2,5 metra. Vnútri nadstavby je sedacia súprava v tvare L a kuchynská linka. V strednom trakte je kúpeľňa a toaleta, v zadnej časti dvojposteľ.

Nábytok je obložený z pravým javorovým drevom. Povrch je päťkrát lakovaný a leštený. Zábavný systém so satelitnou anténou zabezpečuje kvalitné spojenie so svetom aj v tých najodľahlejších častiach sveta. V obytnom priestore je LED obrazovka.

Osvetlenie vo vozidle je po prvýkrát zostavené z OLED pásov. Nádrž na 300 l pitnej vody a 600 l nafty zaručujú nezávislosť po dlhý čas. Lítium-iónové akumulátory podporuje solárne zariadenie. Energiu v prípade potreby dodá aj generátor. Na palube sú tiež dve naftové teplovodné kúrenia.

MM, Merces-Benz

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov