Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi otvorí nový testovací areál v Neuburgu

Automobilky potrebujú na testy nových a modernizovaných vozidiel testovacie areály. Audi ich má niekoľko, no v súčasnosti otvára najmodernejší z nich v nemeckom meste Neuburg an der Donau.

Testovanie nových vozidiel nie je jedinou príležitosťou, ako navštíviť takéto miesto. Automobilky preferujú aj rôzne špeciálne školenia pre vodičov, ktoré dokážu nasimulovať rôzne poveternostné vplyvy na jednom mieste a v rovnakom čase.

Pre zákazníkov je takéto miesto tiež možnosťou, ako bližšie spoznať nové modely Audi. Areál postavila automobilka len za 2 roky. Na slávnostnom otvorení bol prítomný predseda vlády Bavorska Horst Seehofer, starosta mesta Neuburg an der Donau Dr. Bernhard Gmehling a ďalších viac ako 250 čestných hosťov.

Celková rozloha areálu sú 3 hektáre. Pod jednou strechou je k dispozícii pre zákazníkov centrum jazdy, technické školenie a občerstvenie v reštaurácii. Areál sa nachádza približne 20 kilometrov západne od centrály firmy v Ingolstadte.

Audi plánuje, že v budúcnosti bude na tomto mieste pracovať 460 vyškolených pracovníkov. Investície do projektu stáli automobilku dvojcifernú sumu v miliónoch eur. Pre región Bavorska je to príležitosť na ďalšie zníženie nezamestnanosti.

Vyše polovice investícii automobilky do roku 2018 bude smerovať do nemeckých továrni, pobočiek a okruhov. V Hornom Bavorsku pracuje pre Audi viac ako polovica zo 76 678 zamestnancov.

Areál má dĺžku 300 metrov a do šírky meria 100 metrov. Rozvojové kancelárie sú na rovnakom poschodí, ako dielne. Toto miesto bude tiež domovským miestom vývojárov motorov z továrne v Neckarsulme.

Samotná trať má dĺžku 3,4 km. Audi tiež plánuje vybudovanie okruhu pre známy seriál pretekov DTM. Okrem spevnených plôch je v areáli aj off-roadová trať. V hotelovej reštaurácii je panoramatická terasa. Na jar 2015 tu bude Audi testovať  rôzne upravené modely.

MM, Audi

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov