Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën Divine DS: Zosobnenie značky DS

Po výraznom úspechu v podobe 500 000 predaných vozidiel za štyri roky, sa z DS v roku 2014 stáva samostatná značka.  Najnovšia štúdia Citroën Divine DS predstavuje zosobnenie DNA značky. 

Divine DS pritiahne pohľady kompaktnou, no tvarovo výraznou 4-dverovou karosériou (dĺžka 4,21 m) v šedej metalickej farby s jemnými odleskmi. Plochám dominujú veľkorysé krivky, ktoré vtláčajú vozidlu pečať zmyselnosti. Príťažlivosť zvyšujú grafické prvky známe ako “DS Wings”, výrazné bočné línie a jedinečné uchytenie strechy. K jedinečnému exteriéru sa pridáva výnimočný interiér! Stvárnenie a použité technológie vytvárajú koncept, ktorý sa v automobilovom svete doteraz nevyskytoval.

Divine DS 3     Divine DS 2

Divine DS predstavuje nový druh vnútorného usporiadania. Majiteľom sprostredkuje interiér inšpirovaný najvyšším krajčírskym majstrovstvom, odzrkadľujúcim charakter vozidla. Interiér modelu Citroën Divine DS môže byť vyhotovený v troch zameniteľných verziách, pričom každá sa vyznačuje vlastnou jedinečnou osobnosťou.

Divine DS je výsledkom spolupráce “veľkých značiek”, pričom každá z nich je etalónom vo svojom odbore. Lesage vytvára neobyčajné výšivky a Swarovski dodal kryštály. Ďalší dôkaz ochoty a schopností značky DS rúcať hranice a prinášať do automobilového sveta nezvyčajné spojenia!

Štúdia Citroën Divine DS sa vyznačuje tiež avantgardnou a futuristickou technikou s postupným rozsvecovaním sa smeroviek, laserovou technológiou, brúsenými plôškami strechy, z ktorých sa vysunie parkovacia kamera, prepracovanou aerodynamikou. Karoséria modelu divine DS je veľmi živá a má svoju dušu. V interiéri sa technológie sústredili najmä okolo priestoru vodiča, kde vytvárajú pocit kokpitu. Vo veľkej miere sa využili aj v exkluzívnej digitálnej technike (dotyková obrazovka, virtuálne zobrazovanie).

“Divine DS je ukážkou našich schopností. Jedinečným spojením technológií a rafinovaného dizajnu. Štúdia je zosobnením toho, čím sa bude vyznačovať značka DS. Napriek tomu, že vznikla iba niekoľko týždňov po zrode značky DS, stelesňuje osobnosť a dušu značky DS,” povedal Yves Bonnefont, generálny riaditeľ značky DS.

Divine DS 4

Citroën, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov