Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Opel Adam Rocks

Novou verziou štýlového modelu Opel Adam vstupuje nemeck-americký výrobca do voľnejšej časti trhu. Adam Rocks s robustným vzhľadom a plátennou strechou zaujme široký okruh ľudí.

Malý mestský crossover s dĺžkou len 3,75 metra budeme stretávať prevažne v meste. Robustné plasty a názov Rocks však prezrádzajú, že sa nezľakne ani ľahšieho terénu s rozmočenými poľnými cestami.

Pre model Adam Rocks vyvinuli konštruktéri Opla nové dizajnové prvky, dekorácie a odlíšili ho od už veľmi individuálneho modelu Adam. Spolu s plátennou strechou Swing Top zaujme prevažne mladšiu generáciu.

Protišmykové rohože, antracitová farba a chrómové koncovky výfuku indikujú zaradenie automobilu. Novinka bude mať v ponuke nové farebné odtiene, ako napríklad žiarivo žltú Goldbusters. K dispozícii budú tiež rôzne farebné kombinácie strechy.

Splátená strecha wing Top  zaujme už na prvý pohľad. Umožní posádke jazdu s vetrom vo vlasoch až do rýchlosti 140 km/h. Celý strešný modul je akusticky vyladený na dobrú izoláciu hluku. Adam Rocks strávil veľa hodín v akustickom laboratóriu, o ktorom sme písali v predchádzajúcich článkoch.

Palubná výbava umožní pripojiť telefóny so systémom Android a Apple iOS. Systém IntelliLink tak dokáže predčítať meno volajúceho alebo celú správu a vodič môže ďalej sledovať dianie v premávke. K dispozícii bude tiež dotykový farebný 7-palcový displej.

Pod kapotou sa objavia nepreplňované pohonné jednotky so zdvihovým objemom 1,2 a 1,4 litra. Výkonové spektrum bude siahať od 51 kW (70 k) po 74 kW (100 k). Novinkou bude preplňovaný motor so zdvihovým objemom 1,0 litra. Ten poskytne výkon 66 kW (90 k) v slabšej verzii a 85 kW (115 k) v silnejšej verzii. Štvorvalcové motory sú prepojené s 5-stupňovými prevodovkami a jednotka 1,0 Turbo v oboch výkonových verziách prenáša krútiaci moment cez 6-stupňovú prevodovku.

Na prednej náprave nájdeme vzpery McPherson, vzadu je bežne používaná vlečená náprava. Svetlá výška narástla o 15 mm a so 17-palcovými diskami je priestor medzi karosériou a povrchom 140 mm. Automobil má tiež širší rozchod kolies, 1 472 mm oproti 1464 mm.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov