Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové BMW M4 kabriolet

BMW uvádza novinku medzi športovými modelmi M. M4 sme už predstavili, išlo však o kupé, odvodené od sedanu M3. Teraz prichádza BMW M4 kabriolet.

Nový model je sesterským modelom verzie M4 kupé. M4 kabriolet preberá všetky dostupné technológie – od motora cez prevodovku až po najnovšie prvky výbavy z verzie M4 kupé a pridáva k tomu možnosť jazdy bez strechy nad hlavou.

BMW M4 kabriolet nadväzuje na úspechy predchádzajúcich kabrioletov radu M, ktoré mali názov M3 kabriolet. S príchodom nového označenia pre kupé a kabriolety tak aj vysokovýkonná verzia musela začať po novom používať párnu číslicu.

BMW M4 kabriolet BMW M4 kabriolet

Novinka zdieľa elegantné línie svojich súrodencov z radu 4. Spätné zrkadlá v štýle twinstalk, rozšírené predné a zadné blatníky, klenutý prvok na prednej kapote a špeciálne disky M s priemerom 18 alebo 19 palcov jednoznačne určujú príslušnosť automobilu k rodine M3/M4.

Pod prednou kapotou je preplňovaný radový šesťvalec so zdvihovým objemom 3,0 litra. Maximálny výkon dosahuje  317 kW (431 k) a krútiaci moment 550 Nm. BMW M4 zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy (s prevodovkou DCT). Kombinovaná spotreba paliva je 8,3 až 8,8 l/100 km a hodnoty emisií CO2 sú 194 až 204 g/km.

BMW M4 kabriolet BMW M4 kabriolet

Nové BMW M4 využíva rovnako ako M3 a M4 kupé ľahké materiály. Kapoty a predné blatníky sú z hliníka. Podvozkové diely tiež využívajú hliník. Hnací hriadeľ a predná vzpera v motorovom priestore sú vyrobené z uhlíkových vlákien vystužených plastom (CFRP).

Novinkou pre verziu M4 kabriolet je kovová skladacia strecha. Má vnútorné čalúnenie a vynikajúcu zvukovú i tepelnú izoláciu. Na otvorenie strechy je potrebných 20 sekúnd a automobil môže ísť pritom maximálnou rýchlosťou 18 km/h.

BMW M4 bude k dispozícii v rozsiahlej štandardnej výbave, ku ktorej bude k dispozícii ešte rozsiahlejšia príplatková výbava. Na objednávku bude tiež exkluzívny rad BMW Individual, ktorý premení M4 kabriolet na jedinečný kúsok.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov