Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Novinky pre Nissan 370Z a 370Z Nismo

Pre modelový rok 2015 upravil Nissan športové kupé, model 370Z a 370Z Nismo. Upravená verzia 370Z Nismo prevezme technológiu GT-R Nismo, ktorá je dostupná pre vrcholový model GT-R.

Upravená novinka bude ťažiť z radu technologických vylepšení. Vozidlá získajú športovejší vzhľad, nový aerodynamický balík a športový podvozok. V interiéri pribudnú lepšie sedadlá Recaro a zlepší sa aj protihluková izolácia automobilu.

Nový predný nárazník zaujme väčším centrálnym otvorom prívodu vzduchu pre chladiče. V prednej časti podbehov budú nové žiabre na dodatočné chladenie motora. K dispozícii budú LED denné svietidlá, čierne tónované svetlomety, predný spojler lakovaný do červenej farby a prepracované spätné zrkadlá.

Nissan 370Z Nismo Nissan 370Z Nismo

Novinka dostane upravené 19-palcové disky v čierno-striebornej úprave. Upravený bude aj zadný nárazník a znížený zadný spojler. Generujú väčší prítlak a automobil tak bude mať lepšie jazdné vlastnosti pri vyšších rýchlostiach.

V interiéri zaujmú nové sedadlá Recaro s novým bočným vedením tela. Zaručia optimálnu pohodu pre vodiča pri rýchlych prejazdoch zákrut. Nový rám sedadiel zvýšil tuhosť a znížil ich hmotnosť. Poťah je kombináciou červeno-čiernej kože a Alcantary.

Pod kapotou  žiadne zmeny nenastali. O pohon sa stále stará 3,7 litrový vidlicový šesťvalec s výkonom 253 kW (344 k). Zrýchlenie z 0 na 100 km/h s ním zvládne za 5,2 sekundy. Prevodovka je výlučne 6-stupňová manuálna. Úpravou prešli zadné tlmiče; nové tlmiace hmoty v podbehoch a koberce zaručia nižšiu hlučnosť automobilu.

Nissan 370Z Nismo Nissan 370Z Nismo

Bežný model bez označenia Nismo podrobili rovnakým zmenám, ako verziu Nismo. Pohonnou jednotkou je stále 3,7 litrový šesťvalec s výkonom 241 kW (328 k). Tento model je k dispozícii so 6-stupňovou manuálnou, alebo voliteľnou 7-stupňovou automatickou prevodovkou.

Nissan 370Z a aj verzia Nismo sú jedinými automobilmi v triede, ktoré disponujú funkciou Syncro Rev Control. Systém upravuje otáčky motora pri radení na vyšší a nižší prevodový stupeň. V Európe budú  upravené modely k dispozícii od septembra.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov