Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus na autosalóne v Moskve 2014

Na tohtoročnom autosalóne v Moskve (MIAS, 29.8 – 7.9.2014) sa uskutoční európska premiéra nového kompaktného crossoveru značky Lexus – modelu NX. Je prvým zástupcom uvedenej značky v segmente kompaktných SUV. Nový model predstavili 20. apríla vo svetovej premiére na autosalóne v Pekingu.

V Rusku bude nový NX v ponuke s tromi typmi pohonu: ako NX 200 s atmosférickým zážihovým agregátom so zdvihovým objemom 2,0 litra a bezstupňovou prevodovkou (CVT), ďalej ako NX 200t s novovyvinutým preplňovaným 2,0-litrovým zážihovým motorom (prvýkrát vo vozidle značky Lexus) a novou šesťstupňovou automatickou prevodovkou, a nakoniec ako NX 300h s plne hybridným pohonom, ktorého súčasťou je 2,5-litrová zážihová jednotka. Lexus NX sa bude predávať vo verzii s pohonom prednej nápravy aj so systémom stáleho pohonu všetkých kolies.

LEXUS_NX_06_2014__mid

Automobilka Lexus ďalej pripravuje ruskú premiéru modelu RC, ktorý sa môže pochváliť emotívnym dynamickým zovňajškom, 3,5-litrovým zážihovým agregátom V6 a osemstupňovou automatickou prevodovkou. Návštevníci v Rusku takisto prvýkrát uvidia športové kupé RC F s najvýkonnejším vidlicovým osemvalcom značky Lexus.

11_Lexus_RC_R_3QF_high__mid

Tlačová konferencia značky Lexus sa bude konať 27. augusta o 8:55 (miestneho času) v hale II výstavného centra „Crocus Expo“ (hala č. 7, stánok 210R).

Lexus, DK

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov