Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW vybojovalo prvé štyri miesta na pretekoch DTM

Automobilka BMW vstúpila do pretekov DTM len nedávno a už môže oslavovať prvé úspechy. Na okruhu Spielberg získalo BMW prvé štyri umiestnenia.

Vlani oslavovalo BMW podobný úspech, na tom istom okruhu obsadili posádky na vozidlách s modrobielou vrtuľou v znaku prvé tri miesta. Víťazným vozidlom bolo tento krát BMW M4 DTM, za volantom sedel Marco Wittmann.

Pre Wittmanna je to jeho tretie víťazstvo v tohtoročných pretekoch. Vďaka nemu získal zvýšil svoj náskok vo vedení celkového hodnotenia jazdcov. Po tomto víťazstve má na konte 95 bodov, čo je o 39 bodov viac, ako druhý v poradí Mattias Ekstrom. Ten jazdí na konkurenčnom vozidle Audi.

Druhý v poradí prišiel do cieľa Augusto Farfus. Tretím bol Timo Glock a štvoricu úspešných uzatvoril Martin Tomczyk. Všetci jazdili na vozidlách BMW M4 DTM. Pre Tomczyka je to najlepšie umiestnenie od pretekov na Nürburgringu v roku 2012.

S S

Historický úspech zisku prvých štyroch miest pre automobilku BMW sa naposledy podaril štyrom jazdcom v roku 1992 na okruhu v Hockenheime. Prvé miesto vtedy obsadil Roberto Ravaglia, druhý skončil Johny Cecotto, tretím bol Joachim Winkelhock a štvrtým Frank Engstler.

Druhý v poradí, Johny Cecotto, je pre motoristických fanúšikov známa osoba. Podľa jeho mena BMW vytvorilo limitovanú edíciu prvého modelu M3 (e30). Upravená verzia Johny Cecotto mala po obvode vozidla špeciálnu červenú líniu a bola inak čierna.

BMW získalo na tomto okruhu 71 bodov. To je najviac bodov od návratu značky na preteky DTM v roku 2012. Preteky na Spielbergu mal 47 kôl, dĺžka jedného bola 4,326 km. V poradí tímov je značka BMW tiež vo vedení pred druhým tímom Audi o 46 bodov.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov