Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové pruženie a brzdy pre Ford Mustang

Modelový rok 2015 príde do predaja už od konca tohto mesiaca. Pre Ford Mustang budú k dispozícii nové balíčky pre pruženie a brzdy.

Ford Mustang najnovšej generácie má nezávislé zavesenie všetkých kolies. Tri nové balíčky, ktoré vylepšia brzdový systém, dokážu skrátiť brzdnú dráhu, ovládateľnosť a pocit z riadenia nového Mustanga.

S novými balíčkami pokračuje 50 rokov personalizácie modelu Mustang. Vďaka novým pružiacim elementom bude Mustang jedným z najpohodlnejších športových automobilov na trhu. Hlavnou novinkou poslednej generácie bolo uvedenie nezávislého zavesenia zadných kolies.

Nový Mustang však zlepšili vo viacerých ohľadoch. Odolnosť proti krúteniu vzrástla o 28 % pre fastback a o 15 % pre kabriolet. Nový model dostal aj hliníkové diely, vďaka čomu je ľahší, než nejeden konkurent.

Mustang s motorom EcoBoost má najlepšie rozdelenie hmotnosti medzi prednú a zadnú nápravu spomedzi všetkých Mustangov. Na prednú nápravu tlačí 52 % a na zadnú nápravu 48 % z celkovej hmotnosti.

Nové zliatinové zadné kĺby pomáhajú znížiť neodpružené hmoty. Nové uloženie predných závesov McPherson umožňuje použitie väčších bŕzd.

Pre Mustang s motorom V6 a EcoBoost je k dispozícii balíček, ktorý obsahuje dvojpiestikové, 43-milimetrové plávajúce strmene a kotúče bŕzd s priemerom 320 mm. Vzadu budú jednopiestikové 45-milimetrové strmene a kotúče s rovnakým priemerom, ako vpredu.

Druhý balíček je určený pre motorizáciu EcoBoost a Mustang GT. Predné brzdové strmene majú 4 piestiky a kotúče s priemerom 352 milimetrov. Vzadu budú mať brzdy jednopiestikové 45-milimetrové strmene s 330-milimetrovými kotúčmi.

Tretí balíček je možné objednať len pre verziu GT. Vpredu sú 6-piestikové, 36-milimetrové strmene Brembo s 380-milimetrovými kotúčmi. Vzadu budú jednopiestikové 45-milimetrové strmene s 330-milimetrovými kotúčmi.

Rovnaké brzdové ústrojenstvo nájdeme aj v modeli Shelby GT500. Výkonové balíčky budú k dispozícii dva. Pre motor EcoBoost poskytne druhý spomínaný brzdový balíček, unikátne 19-palcové kolesá Ebony Black a stály prevod 3,55:1.

Pre motorizáciu GT obsahuje výkonový set tretí vyššie uvedený brzdový balíček, 19-palcové disky Ebony Black, spodnú prednú rozperu medzi tlmičmi, stály prevod 3,73:1 a unikátny predný splitter (rozdeľovač) na vedenie vzduchu k predným brzdám.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov